U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
( a d v e r t e n t i e )        
Pellegrom
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


Spoedoverleg leidt niet tot doorbraak in Moskou
MOSKOU, 7 SEPT. Spoedoverleg in het Kremlin heeft vanmorgen geen doorbraak opgeleverd in de politieke patstelling die Rusland nu al twee weken vrijwel onbestuurbaar maakt. Het overleg werd vanochtend verdaagd en is vanmiddag voortgezet. Een Doema-meerderheid leek zich vanmiddag op te maken om Jeltsins kandidaat voor het premierschap, Viktor Tsjernomyrdin, voor de tweede keer binnen een week te verwerpen.

Universiteiten omhelzen markt na bezuinigingen
ROTTERDAM, 7 SEPT. Universiteiten moeten zich meer richten op de eisen van de markt. Wetenschappelijk onderwijs is pas van kwalitatief hoog niveau als de afgestudeerden probleemloos kunnen worden ingezet op de arbeidsmarkt. Dit zei C. Herkströter, oud-topman van Shell, vanmiddag bij de opening van het universitaire jaar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

'Crisis kan overslaan naar Nederland'
DEN HAAG, 7 SEPT. Het kabinet moet nu meer werk maken van de verlaging van het begrotingstekort, omdat de economische crisis in Azië en Rusland via de VS naar Nederland kan overslaan. Op die manier schept Nederland ruimte om een eventuele recessie het hoofd te bieden met een lastenverlichting. Dit zegt de topambtenaar S. Van Wijnbergen, secretaris-generaal op het ministerie van Economische Zaken, in het PvdA-vlugschrift van dit weekeinde.

Murdoch biedt twee miljard op Manchester United
LONDEN, 7 SEPT. Het Britse bedrijf voor satelliettelevisie BSkyB van grootaandeelhouder Rupert Murdoch wil voor bijna twee miljard gulden de Engelse voetbalclub Manchester United overnemen.

Duikers bergen 'zwarte doos' van vliegtuig Swissair
MONTREAL, 7 SEPT. Duikers van de Canadese marine hebben gisteren een recorder met vluchtgegevens van het woensdag verongelukte toestel van Swissair boven water gehaald. Ook zijn met behulp van sonar-apparatuur drie grote wrakstukken van het vliegtuig gelokaliseerd. Naar een tweede 'zwarte doos', met opnamen van gesprekken in de cockpit, wordt nog gezocht. De vliegramp bij de oostkust van Canada kostte alle 229 passagiers en bemanningsleden het leven.

Dr. W. Drees (76) overleden
DEN HAAG, 7 SEPT. De econoom en oud-minister dr. W. Drees - zoon van de vroegere premier Willem Drees - is zaterdag op 76-jarige leeftijd in zijn woonplaats Den Haag overleden. Drees was minister van Verkeer en Waterstaat in het kabinet-Biesheuvel (1971-1972). Hij was een van de oprichters van DS'70, een afsplitsing van de PvdA als reactie op de radicale opvattingen van NieuwLinks. Na zijn politieke carrière was hij lid van de Algemene Rekenkamer; eerder was hij thesaurier-generaal op Financiën.

Vredesberaad Congo begonnen
VICTORIA FALLS, 7 SEPT. Leiders van alle zes bij de oorlog in Congo betrokken landen zijn vanmiddag in het Zimbabweaanse toeristenoord Victoria Falls begonnen aan vredesoverleg, zonder de komst af te wachten van de delegatie van Congolese rebellen. Die laatste zou onderweg vertraging hebben opgelopen. President Chiluba van Zambia zit het beraad voor.

Philips: geen zaken met Birma
ROTTERDAM, 7 SEPT. Philips heeft verklaard geen zaken meer te doen met Birma. Plannen voor de vestiging van een verkooppunt zijn volgens het concern van de baan. De militaire junta in Birma heeft sinds gisteren 110 leden van de oppositiepartij van Aung San Suu Kyi opgepakt. De Nationale Liga voor Democratie heeft dat vanochtend bekendgemaakt.

Nationalisten winnen op Malta
HAMRUN, 7 SEPT. Bij vervroegde verkiezingen op Malta heeft de Nationalistische Partij zaterdag een duidelijke overwinning behaald. Zij wil de door de scheidende Labourregering bevroren onderhandelingen over toetreding van Malta tot de Europese Unie hervatten.

NRC Webpagina's
7 SEPTEMBER 1998( a d v e r t e n t i e s)
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)