U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
( a d v e r t e n t i e )        
Pellegrom
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

CNN vanaf vanavond niet meer te zien via Amsterdamse kabel
CNN verdwijnt vanavond van de Amsterdamse kabel. A2000 is niet akkoord gegaan met een compromisvoorstel van mediawethouder J. van der Giessen.

Beschuldigingen tegen Microsoft blijken ernstiger
De beschuldigingen van machtsmisbruik door Microsoft zijn ernstiger dan tot dusver werd aangenomen. Het departement van Justitie heeft de laatste dagen nieuwe klachten en nieuw bewijsmateriaal toegevoegd aan de tekst van de aanklacht tegen de software-gigant.

Vermeend voor handhaving BTW op Internethandel
Staatssecretaris Vermeend (Financiën) sluit uit dat transacties via Internet zullen worden vrijgesteld van BTW. In de Europese Unie is geen draagvlak voor een zogenoemd nultarief in de BTW voor aankopen via de elektronische snelweg, aldus Vermeend gisteren tijdens een debat in de Tweede Kamer.

'Mediacommissie is weinig kansrijk'
Gisteren benoemde staatssecretaris Van der Ploeg
(cultuur) een commissie die onderzoek moet gaan doen naar machtsconcentratie in de media. ,,Ik benijd die commissie niet,'' zei professor Van Cuilenburg in juni. Nu zit hij er zelf in.

Zonnig perspectief automatiseerders
Cap Gemini, Getronics en CMG groeien explosief. Als Europese telecombedrijven, banken en verzekeraars hun bestedingsachterstand in informatietechnologie inhalen, kunnen deze automatiseerders de winst nóg verder opschroeven.

Lege handen
Vier woorden lagen het jonge PvdA-lid Jan Nagel in de jaren zestig in de mond bestorven: Die Man Moet Weg. Volgens de overlevering fluisterde hij deze woorden of sprak hij ze hardop uit aan het begin van menig partijraad en congres.


HotWired, het digitale bijvoegsel van het Internet-tijdschrift Wired, is gerestyled. Het vier jaar oude elektronische magazine opent nu dagelijks met het belangrijkste Internetnieuws en oogt wat minder bont dan voorheen. In het archief is een overzicht van oude rubrieken te vinden in de oorspronkelijke lay-out. Wat opvalt is dat HotWired zich steeds meer op de gemiddelde webconsument is gaan richten en minder op de digerati (cyber-elite) van het eerste uur.
(www.hotwired.com)

NRC Webpagina's
3 SEPTEMBER 1998




( a d v e r t e n t i e s )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)