U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Syndroom van Charles Bonnet. Circa tien procent van alle slechtzienden in Nederland lijdt aan visuele hallucinaties, bekend onder de naam syndroom van Charles Bonnet. Een gesprek met de Nijmeegse psychiater Rob Teunisse die een uitgebreid onderzoek naar deze hallucinaties heeft gedaan. Radio 5, 14.02-15.00u.

De wereld van het Franse chanson. Vanmiddag aandacht voor het amusement met chansons van Trenet, Bécaud, Aznavour en Dave. Radio 5, 15.02-16.00u.

Weekendcafé. Rechtstreeks van de binnenplaats van het Historische Museum in Amsterdam een vooruitblik op het komende culturele seizoen met o.a. Marcel de Groot, The Rosenberg Trio, Marijke Boon en Opus One. Radio 2, 16.02-18.00u.

Siegfried. Opera in drie akten van Richard Wagner met o.a. de tenoren Wolfgang Schmidt (Siegfried), Manfred Jung (Mime) en bas John Tomlinson (zwerver). Zij worden begeleid door het koor en orkest van de Bayreuther Festspiele onder leiding van James Levine. Opgenomen op 30 juli in Bayreuth. Radio 4, 18.02-22.30u.

Music. Onder ander een akoestische sessie met zangeres Ilse de Lange en commentaar van Gerard Oonk. Radio 2, 19.02-22.00u.

4 FM. Opnamen van de groep Sangeeta, opgenomen op 7 juni j.l. tijdens het Dunya Festival in Rotterdam. Radio 4. 22.30-24.00u.

Easy listening. Bewerking voor viool en orkest van Porgy & Bess door violist Joshua Bell, de soundtrack van de Les Miserables verfliming en voormalig Wall Street Crash zanger Steve Sparling met een eerbetoon aan Frank Sinatra. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.

ZONDAG

OVT. Laatste aflevering in de serie over schrijvers van streekromans gaat vanmorgen over Herman de Man. Hans Olink gaat met biograaf Gé Vaartjes op zoek naar de ziel van Herman de Man die ongeveer twintig romans schreef over de Lopiker- en Krimpenerwaard, de streek van zijn jeugd. Radio 1, 10.02-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Bizarre perioden uit het leven van de 72-jarige Haagse schizofrene kunstenaar Willem van Genk worden in dit gedramatiseerde radioportret nagespeeld onder de titel Koning der stations. Van Genk, autist, heeft een grote fascinatie voor stations, treinen, trams en trolleybussen. Radio 5, 13.08-15.00u.

Radio 1-journaal. Gesprek met Anton Westerlaken (voorzitter van het CNV) over de regeringsverklaring, de eisen van de vakbeweging en hoe deze aankijkt tegen het komende Najaarsoverleg. Radio 1, 13.30-14.00u.

Volgspot. Zanger en acteur Frank Sanders praat over zijn initiatief voor een nieuwe particuliere theateropleiding. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

MAANDAG

Ophef en vertier. Journalist en publicist Max Nord praat over het illegate Parool tijdens de Tweede Wereldoorlog, zijn vriendschappen met Menno ter Braak, Simon Vestdijk en zijn liefde voor de Italiaanse schrijver Luigi Pirandello. Ook o.a. aanwezig componist en musicus Marius Flothuis. Radio 5, 14.02-16.00u.

Radio uit. De winnaar van de Zilveren Camera van vorig jaar Kadir van Lohuizen praat over zijn nieuwe fotoprojecten in Tibet en India. Radio 5, 17.02-17.50u.

NRC Webpagina's
29 EN 30 AUGUSTUS 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)