U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Voorhoeve wilde rol van Dutchbat nooit ophelderen'
ROTTERDAM, 29 AUG. De top van de Landmacht heeft onmiddellijk na de val van de Bosnische enclave Srebrenica, in de zomer van 1995, minister Voorhoeve (Defensie) geadviseerd volledige openheid van zaken te geven over het optreden van de Nederlandse VN-militairen (Dutchbat). Maar Voorhoeve deed dat niet. Dat zegt de toenmalige bevelhebber van de landstrijdkrachten, luitenant-generaal b.d. H. Couzy, vandaag in deze krant. ,,Dit zijn zeer valse uitspraken, verbijsterend'', aldus Voorhoeve, die verder niet op de aantijgingen wil ingaan.

Piloten KLM-partner Northwest in staking
NEW YORK/AMSTERDAM, 29 AUG. De piloten van Northwest Airlines, de Amerikaanse partner van de KLM, zijn vanochtend in staking gegaan. De piloten van de vierde Amerikaanse luchtvaartmaatschappij legden om zes uur vanmorgen het werk neer. Een KLM-woordvoerder zei vanochtend wel vertragingen, maar geen chaos op Schiphol te verwachten. Volgens hem vervallen vandaag negen Northwest-vluchten vanaf Schiphol - zeven naar Amerika, twee naar India. Daarbij zijn zo'n 2.500 passagiers betrokken. Zij worden nu door de KLM en andere maatschappijen naar hun bestemming gebracht.

Broers De Boer: nog 1 jaar Ajax
ABCOUDE, 29 AUG. Ronald en Frank de Boer willen nog een jaar bij Ajax voetballen mits ze vanaf volgend seizoen mogen vertrekken. De regeling zou moeten worden vastgelegd in een nieuw contract. Penningmeester A. van Os van Ajax wil geen commentaar geven op het compromisvoorstel.

Kluivert naar FC Barcelona
ROTTERDAM, 29 AUG. Voetballer Patrick Kluivert vertrekt met onmiddellijke ingang van AC Milan naar FC Barcelona. De onderhandelingen over het vierjarige contract werden één uur voor het sluiten van de Spaanse transfermarkt afgerond. Met de transfer zou zo'n 30 miljoen gulden zijn gemoeid.

Burgers vluchten uit Kinshasa
GOMA, 29 AUG. De Congolese rebellen beschuldigen de regering van president Kabila er van massaslachtingen aan te richten onder burgers in de hoofdstad Kinshasa. Veel inwoners ontvluchten de stad. Het bewind meldde gisteren de rebellen in Kinshasa te hebben verslagen, maar die spreken dat tegen.

Vluchteling mag werk aannemen
DEN HAAG, 29 AUG. Asielzoekers die minimaal een half jaar in Nederland verblijven, mogen binnenkort onder bepaalde voorwaarden betaald werk verrichten. Het moet kortdurend werk zijn, gedurende maximaal twaalf weken per jaar. Tot dusver mogen asielzoekers niet werken.

Ruim 500 lijken bij Srebrenica
SARAJEVO, 29 AUG. Deskundigen van het Joegoslavië-tribunaal hebben tot nu toe meer dan 500 lichamen opgegraven van moslims die na de val van Srebrenica door de Bosnische Serviërs zijn vermoord. Dat is door de VN meegedeeld.

NRC Webpagina's
29 AUGUSTUS 1998



( a d v e r t e n t i e s )
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)