U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Conflict kabelaar A2000 en Amsterdam over CNN
CNN op de Amsterdamse kabel of niet, de gemeenteraad heeft woensdag het laatste woord. Een discussie op zichzelf, of de voorbode van ontwikkelingen elders? Uiteindelijk dromen de meeste kabelexploitanten van een goedkoop, klein basispakket met achter de decoder een pluspakket met gespecialiseerde zenders.

'Spel is oorlog'
Dertig jaar lang bedachten ze spelletjes als Babbelonië, Tien voor Taal, en Herexamen. Nu hebben Jan Meulendijks en Bart Schuil hun zaak verkocht. De twee zeer gefortuneerde heren gaan in antiek.

Het recht op versleuteling
Vallen computerprogramma's en de taal waarin ze geschreven zijn onder de vrijheid van meningsuiting? Over deze interessante vraag buigt zich volgende week de rechtbank in het Amerikaanse San Jose.

Multimedia banenmotor in Duitsland
De multimedia-sector is hard op weg de grootste banenmotor van Duitsland te worden. Binnen drie jaar werken in deze sector meer Duitsers dan nu in de automobielindustrie. Bijna een miljoen oosterburen verdienen in 2001 hun brood achter de computer, tegenover ruim 700.000 nu.


Dit weekend vindt voor de 21ste keer de Uitmarkt plaats. Op de websites van het Amsterdams Uit Buro (AUB) en de AVRO wordt aandacht besteed aan de opening van het culturele seizoen. De Internetredactie van de AVRO is tijdelijk gevestigd in de Nieuwe Kerk in Amsterdam en zendt in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek en TV3000 vandaag en morgen via Internet reportages en interviews vanaf de Uitmarkt uit. Te gast in de interactieve webuitzendingen zijn onder anderen Internetjournalist Erwin van der Zande, regisseur Frans Weisz en schrijver Marcel Bullinga. Surfers kunnen vanaf hun eigen PC meepraten. (Om de uitzendingen van de Avro via het Web te volgen is het (gratis) programma RealPlayer 5.0 of hoger nodig.)

Op de AVRO- site kan ook gediscussieerd worden over lichtelijk gedateerde vragen als 'Lees jij minder kranten nu steeds meer nieuws op internet te vinden is?' of 'Internet zet de traditionele roman (met een begin en een eind) op de helling. Bedreigt Internet de roman?' Dat is niet zo, net zoals we nu niet een cd-rom uit de kast trekken in plaats van een boek, zoals sommige mensen bij de introductie van de cd-rom vreesden.

Voor het volledige programma van de Uitmarkt moet de bezoeker niet bij de AVRO zijn, dat staat namelijk alleen op de site van het AUB. Die site is erg tekstgericht in tegenstelling tot de erg grafische AVRO- site. De Internetgebruiker met een trage verbinding kan dus beter de AUB-site bezoeken.
(www.aub.nl/uitmarkt & www.avro.nl)

NRC Webpagina's
29 AUGUSTUS 1998



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)