U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Marco Borsato maakt triomftocht
De nieuwe cd van Marco Borsato bracht vannacht menigeen op de been. Marco kwam, zag en overwon. Iets voor twaalven klinkt het uit enkele duizenden kelen: ,,Tien, negen, acht, zeven...'' Presentator Erik de Zwart, tegenwoordig van Radio 538, heeft het kort daarvoor al opgemerkt: ,,Het lijkt wel Oud en Nieuw.'' Eindelijk is het zo ver. Handen omhoog. Gejuich. Free Record Shop-directeur Hans van Breukhoven overhandigt Nederlands populairste zanger Marco Borsato het eerste exemplaar van zijn nieuwe album De Bestemming.

Zwart gat in lege huls
De geschiedenis van A brief history of time is tien jaar oud. Na verschijning is auteur Stephen Hawking door een miljoenenpubliek in de armen gesloten en gecanoniseerd, ook al vanwege zijn spierziekte en zijn aparte spraakcomputer. Maar het echte geheim van zijn succes is natuurlijk dat hij de ultieme vraag aansnijdt: waar komt het heelal vandaan en waar gaat het heen? Dat het boek lastige materie aanroert, blijkt geen bezwaar.

Persbureau Serviërs dicht
BANJA LUKA, 14 AUG. De regering van de Servische Republiek in Bosnië heeft het officiële persbureau SRNA gesloten wegens het verspreiden van ,,tendentieuze informatie, botte onwaarheden en het herschrijven van toespraken van hoge staatsfunctionarissen''. SRNA steunt in het machtsconflict in de Servische Republiek tussen gematigden en radicalen de kant van de aanhangers van de radicale Radovan Karadzic, ex-leider van de Bosnische Serviërs. SRNA is sinds het begin van het conflict in Bosnië de spreekbuis van de Bosnische Serviërs geweest. (AFP)

Meer winst voor Seagram
TORONTO, 14 AUG. Het Canadese concern Seagram, dat PolyGram voor 10,4 miljard overneemt van Philips, heeft in het eind juni afgesloten boekjaar zijn netto winst zien stijgen van 502 miljoen tot 946 miljoen Amerikaanse dollar. De omzet was kleiner en nam af van 2,55 miljard tot 2,17 miljard dollar. Vooral het laatste kwartaal van het boekjaar verliep met winst een stuk beter dan de analisten, die op verlies rekenden, hadden voorzien. (AP)


Drie keer al heeft de Amerikaan Steve Fossett zijn reis voortijdig moeten staken. Maar de vierde poging om de wereld rond te reizen in een heteluchtballon lijkt nu voorspoedig te verlopen. De 'Solo Spirit' stevent af op Australië, dat morgen bereikt moet worden. Hiermee behaalt Fossett een persoonlijk record en is hij op de helft van zijn reis. De planning is dat de 'Solo Spirit' over twee weken weer in Zuid-Amerika landt. Een speciale website biedt allerhande informatie over de recordpoging. Met foto's en filmpjes.

(solospirit.wustl.edu)

NRC Webpagina's
14 AUGUSTUS 1998



    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)