U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Tema. Reportage over de 35-jarige Marijana uit Bosnië die net zoals de 40.000 andere vluchtelingen uit het voormalige Joegoslavië, in Nederland een nieuw bestaan probeert op te bouwen. Teruggaan is er niet bij omdat de wereld die ze heeft verlaten niet meer bestaat. Radio 5, 14.02-15.00u.

De wereld van het Franse chanson. Met vanmiddag aandacht voor humor, vaudeville, erotiek, straat- en kinderliedjes. Radio 5, 15.02-16.00u.

Radio uit. Herhaling van een gesprek met sound-designer Ilja Gort, maker van de muziek bij veel tv-commercials zoals die van Randstad Uitzendbureau, De Postbank en Rolo. Radio 5, 17.02-17.50u.

Volgspot-live. Acteur Joep Onderdelinden stelt op basis van opnamen uit eerdere uitzendingen zijn favoriete avond samen. Komend seizoen zal hij te zien zijn met het duo Plien en Bianca en is hij betrokken bij een lunchvoorstelling over Andy Warhol. Radio 2, 22.02-24.00u.

Bad Grrrl. Special over de groep Korn naar aanleiding van het nieuwe album Follow the leader. De groep is bij platenbazen geliefd omdat de formatie veel platen verkoopt, maar wordt door ouders gehaat vanwege de obscene teksten. Gesprek met frontman Jonathan Davis over onder andere pesterijen op school, zijn angsten en afwijkende opvattingen over liefde, relaties en seks. Radio 3, 23.02-24.00u.

Easy listening. O.a. Miles Davis met een versie van het arrangement dat Gil Evans schreef rond het Adagio uit Rodrigo's Concierto de Aranjuez en jaren zestig opnamen van Julie London. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.

ZONDAG

De andere wereld van zondagmorgen. O.a. een gesprek tussen Poncke Princen en de Nederlandse oud-militair Joop Vrijhoef. Tijdens de politionele acties in Indonesië dienden zij bij hetzelfde legeronderdeel. Princen deserteerde. Vrijhoef durfde het niet aan. Radio 1, 7.07-8.00u.

OVT. Serie over streekromans behandelt de Drentse schrijver Anne de Vries. Biograaf Lenze Bouwers bezoekt 'het land van Bartje' en gaat op zoek naar de wortels van de schepper van dit oer-Drentse jongetje. Radio 1, 10.02-12.00u.

Het mens. Radiobewerking van deze monoloog in verzen van schrijver en dichter Benno Barnard gespeeld door de Vlaamse televisie- en toneelactrice Chris Lomme. De zestigjarige actrice Coco kijkt terug op haar leven, de rollen die ze heeft gespeeld, de roem, haar minnaars, het verval en de dood van haar ouders. Radio4, 18.00-19.00u.

Volgspot. Gesprek met de cabaretier van weinig woorden Eric Koller die in 1996 zowel het Groninger Studentencabaretfestival als de Wim Sonneveld jury- en publieksprijs won. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

MAANDAG

Ophef en vertier. Interviews met voormalig museumdirecteur en maker van kunstprogramma's Pierre Janssen en schilder Nicolaas Wijnberg. Radio 5, 14.02-16.00u.

Boven het dal. Eerder uitgezonden gesprek met A.J. Dunning die zondagavond het programma Zomergasten gestalte geeft. Dunning is vooral bekend door zijn adviezen aan de regering over de gezondheidszorg en voorzitter van de kandidaten-commissie van de PvdA. Radio 5, 16.02-16.45u.

De tafel van Pam. Bespreking van de biografie Dit leven van krachtig handelen, Hendrikus Colijn 1869-1944. In gesprek met de schrijver Herman Langeveld. Radio 1, 16.02-17.00u.

NRC Webpagina's
8 EN 9 AUGUSTUS 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)