U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Parket wil Docters terug, college van PG's loopt leeg
DEN HAAG, 8 AUG. De top van het openbaar ministerie wil dat de nieuwe minister van Justitie Korthals A. Docters van Leeuwen opnieuw aanstelt als voorzitter van het college van procureurs-generaal. De huidige voorzitter van het college, C. Ficq, heeft zijn collega's laten weten dat hij het OM zal verlaten. Docters van Leeuwen werd begin dit jaar ontslagen.

'Tekort verpleging baby's is oplosbaar'
ROTTERDAM, 8 AUG. De Vereniging van Academische Ziekenhuizen (VAZ) vindt dat de ziekenhuizen zelf het nijpende gebrek aan gespecialiseerde verpleegkundigen voor zieke baby's moeten oplossen. De academische ziekenhuizen vinden het niet juist dat de neonatologen zich direct tot minister Borst (Volksgezondheid) hebben gewend.

Asielzoekers straks sneller aan het werk
ROTTERDAM, 8 AUG. Asielzoekers die voorlopig in Nederland zijn toegelaten mogen straks sneller betaald werk accepteren. Dit heeft het Centraal Bestuur Arbeidsvoorziening gistermiddag voorgesteld aan het ministerie van Sociale Zaken.

Kabila voor spoedberaad in Zimbabwe
KINSHASA, 8 AUG. President Kabila van Congo woont vandaag in Zimbabwe een regionale topconferentie bij over de zich snel uitbreidende opstand in zijn land. Kort nadat hij de hoofdstad Kinshasa had verlaten, sloegen regeringssoldaten er aan het plunderen.

Druk op Suu Kyi verminderd
RANGOON, 8 AUG. Birmese militairen hebben het kordon rond de woning van Nobelprijswinnaar en leidster van de oppositie Aung San Suu Kyi opgebroken. Dat melden bronnen bij de Liga voor de Democratie, die zij leidt.

Veiligheidszone Hawkraket groter
DEN HAAG, 8 AUG. De veiligheidszone van de rondzoekradar van het Hawk-luchtafweersysteem wordt uitgebreid van 43 naar 74 meter. Dit heeft het ministerie van Defensie vrijdag besloten na klachten over een mogelijk verband tussen radarstraling door het Hawk-luchtafweersysteem en kanker.

Atletiekrecord bij Gay Games
AMSTERDAM, 8 AUG. Op de een na laatste dag van de Gay Games in Amsterdam heeft Monique de Wilt gisteren een Nederlands record polsstokspringen gevestigd.

NRC Webpagina's
8 AUGUSTUS 1998



( a d v e r t e n t i e )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)