U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

MTV weg van kabel Amsterdam en Hilversum
Het muziekstation MTV is sinds gistermiddag niet meer in Amsterdam en Hilversum te zien. Het weigert vanaf 1 september zijn kanaal te delen met de muziekzenders The Box en TV Noordzee, zoals de Amsterdamse Programma Raad (APR) heeft voorgesteld.

Havenzangers zijn niet van plan 'schuld' te voldoen
De Havenzangers zijn beslist niet van plan een schuldvordering van 188.685,26 gulden terug te betalen aan boekingskantoor Leo Lukassen, ook al zijn ze daartoe door de rechter in Zutphen veroordeeld. Eerst willen ze het hoger beroep afwachten.

Turkse schrijver: 24 jaar wegens ophitsing tegen leger
Een rechtbank in de Turkse stad Izmir heeft gisteren een toneelschrijver en een acteur ieder tot 24 jaar gevangenisstraf veroordeeld omdat ze in een toneelstuk het Turkse leger zouden hebben afgebeeld als onderdrukker van moslims. Volgens de rechtbank hebben zij het volk aangezet tot regionale en raciale haat.

De mens is slecht
U bent een Britse gepensioneerde die de winter in Benidorm doorbrengt, en u hoort met genoegen dat op 28,2 graden oost digitaal niet alleen uw vertrouwde televisiezenders als BBC1, Channel Four etc. te zien zijn, maar ook een groot aantal betaalzenders.


In de online column De Draad vertelt Jeroen van Bergeijk vandaag over Internetcafés in New York. De meeste lopen slecht, omdat het idee op een denkfout berust. Mensen gaan voor de gezelligheid naar een café. In een Internetcafé zit iedereen stilletjes naar zijn eigen beeldscherm te staren. Tot Van Bergeijks verbazing is Internet @ Burger King, waar je bij een 'value meal' twintig minuten Internet cadeau krijgt, wel succesvol.

(www.nrc.nl)

NRC Webpagina's
5 AUGUSTUS 1998



    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)