U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Heertje sprak wel met OM
NAARDEN, 5 AUG. Prof. A. Heertje heeft het openbaar ministerie in augustus 1997 informatie verschaft in het kader van het beursfraudeschandaal met het effectenhuis Leemhuis en Van Loon. Dat heeft hij nu bevestigd. Heertje zegt dat hij op initiatief van officier van justitie De Graaff een onderhoud heeft gehad.

Niet voor alle zieke baby's plaats
RIJSWIJK, 5 AUG. Nederlandse ziekenhuizen plaatsen steeds vaker ernstig zieke baby's over naar ziekenhuizen in België en Duitsland. Zij zien zich hiertoe gedwongen door het tekort aan gespecialiseerd verpleegkundig personeel. Dat zegt W. Fetter, hoofd neonatologie van het VU-ziekenhuis in Amsterdam. In mei en juni werden 21 zieke baby's van enkele uren oud overgebracht naar het buitenland.

Moord op twee joodse kolonisten bij nederzetting
TEL AVIV, 5 AUG. Twee kolonisten uit de Israelische nederzetting Yitshar, nabij de Palestijnse stad Nablus op de Westelijke Jordaanoever, zijn omstreeks middernacht vermoord, waarschijnlijk door twee Palestijnen.

'Rembrandt' met verf besmeurd
LONDEN, 5 AUG. Een bezoeker van de National Gallery in Londen heeft een zelfportret van Rembrandt besmeurd met gele verf. De dader is opgepakt. Het doek heeft geen onherstelbare schade opgelopen.

Arafat laat oude ministers zitten
RAMALLAH, 5 AUG. De Palestijnse leider, Yasser Arafat, heeft vandaag een nieuw kabinet bekendgemaakt met tien extra ministers. De ministers wier ontslag door het Palestijnse parlement was geëist wegens corruptie en wanbeleid, behouden allen hun zetel.

Revolte in Congo breidt zich snel uit
KINSHASA, 5 AUG. De rebellie van Tutsi-soldaten tegen Congo's president Kabila breidt zich snel uit. Diens regering heeft buurland Rwanda gisteren officieel beschuldigd van een ,,invasie'' en aangekondigd dat ze deze ,,agressie met alle middelen zal bestrijden''. Tutsi-minister Bizima Karaha heeft zich aangesloten bij de opstandelingen.

Britse winkels ook 's nachts open
ROTTERDAM, 5 AUG. De grootste supermarktketen van Groot-Brittanië, Tesco, gaat steeds meer vestigingen 24 uur per dag openhouden. Het aantal vestigingen dat 's avonds de deuren niet meer sluit stijgt van 26 tot 63.

Gemeenten vrezen chaos bij de opvang
ROTTERDAM, 5 AUG. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is bezorgd over de recente mogelijkheid voor asielzoekers om zich bij familie in Nederland te vestigen. De VNG vreest dat de opvang van asielzoekers daardoor chaotischer wordt. Ruim 4.000 asielzoekers hebben inmiddels gebruik gemaakt van het zogenoemde Zelf Zorg Arrangement (ZZA), een noodmaatregel in verband met het tekort aan plaatsen in asielzoekerscentra.

Doden door hittegolf O-Europa
BOEKAREST, 5 AUG. De hittegolf die sinds drie weken in Zuidoost-Europa treft, blijft slachtoffers maken. In Roemenië zijn het afgelopen etmaal weer vijf mensen door de hitte omgekomen. Het kwik steeg gisteren op sommige plaatsen tot boven de 40 graden in de schaduw. Meteorologen verwachten voor het einde van deze week nog hogere temperaturen.

NRC Webpagina's
5 AUGUSTUS 1998



( a d v e r t e n t i e )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)