U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   A C H T E R A F :
Pech of schuld
Een echte tv-film hoort gebaseerd te zijn op een waargebeurd verhaal. Hoewel het duidelijk is dat we te maken hebben met gefictionaliseerde werkelijkheid, brengt het idee dat het geraamte van het verhaal zich echt heeft afgespeeld toch een zekere urgentie met zich mee.


T V   V O O R A F :


RTL4 blijft zich verfrissen
Frits Bom in een studiootje met gasten, dat hebben ze bij RTL4 nu wel gezien. In het nieuwe seizoen gaat Bom dan ook 'met een camera op zijn nek hotelkamers inspecteren', aldus programmadirecteur Bert van der Veer tijdens de presentatie van het nieuwe schema, gisteren in Amsterdam. RTL4 moet onvoorspelbaarder, spannender, en onbezonnener worden, en daar moet dus ook Frits Bom aan geloven.


F I L M   V O O R A F :


Poetic justice
De videotheek bij mij om de hoek heet Boyz N the Hood en het kost de eigenaar 1800 gulden per jaar om die naam te mogen voeren. Het gaat hier namelijk om een bestaande naam, die van de debuutfilm van John Singleton uit 1991. Boys N the Hood was een klapper. Pers en publiek waren aangenaam verrast door het harde, maar genuanceerde verslag uit het zwarte getto South Central Los Angeles, de wijk van rellen, bendes en drive by-shootings. Nadien maakte Singleton drie andere films, maar de belofte van zijn debuut heeft hij nog niet kunnen inlossen.

NRC Webpagina's
22 JULI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)