U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
( a d v e r t e n t i e )       
InterWad -
Praat mee over het Waddenzeebeleid

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Boogerd blinkt uit
LUCHON, 22 JULI. De aanwezigheid van prins Willem-Alexander in de Tour de France heeft de Nederlandse wielerkampioen Michael Boogerd geïnspireerd tot een van de mooiste prestaties in zijn loopbaan. De 26-jarige renner uit de Raboploeg eindigde gisteren als derde in Luchon, zijn hoogste klassering sinds de verrassende ritzege in de Tour van 1996. Boogerd, die vorig jaar zestiende werd in de Tour, mikt op een plaats bij de eerste tien. In het algemeen klassement bezet hij de zevende plaats. Ter vergelijking: Erik Breukink werd in 1992 zevende in de Tour. Sindsdien is geen enkele Nederlandse renner zo hoog geëindigd.

Advocaat Bouterse wil ministers horen
AMSTERDAM, 22 JULI. De advocaat die de Surinaamse adviseur van staat D. Bouterse bijstaat, A. Moszkowicz, wil dat de Haagse rechter-commissaris I. de Vries de ministers Sorgdrager (Justitie) en Van Mierlo (Buitenlandse Zaken) hoort als getuigen in het gerechtelijk vooronderzoek tegen zijn van grootschalige drugshandel verdachte cliënt.

Duitse economie kruipt uit dal
BONN, 22 JULI. De komende paar jaar zal Duitsland volgens het ministerie van Economische Zaken in Bonn een duidelijk hogere economische groei beleven, maar het land blijft kampen met een hardnekkige werkloosheid. Het aantal Duitsers zonder baan zal 3,5 miljoen bedragen in 2002, tegen 4,3 miljoen in 1998.

36 Albanezen in Orahovac gedood
PRISTINA, 22 JULI. Bij de strijd van dit weekeinde om de stad Orahovac in Kosovo zijn volgens Albanese bronnen 36 Albanese burgers omgekomen. In een nabijgelegen dorp vielen tien doden. In Orahovac wordt vier dagen na de herovering door de Serviërs nog steeds geschoten.

SP Aerospace failliet
EINDHOVEN, 22 JULI. Special Products Aerospace and Vehicle Systems BV, het voormalige DAF Special Products, vraagt vanmiddag surseance van betaling aan. Dat bericht vakbond De Unie, die vandaag hierover is geïnformeerd.

Malaria velt Tijani Babangida
AMSTERDAM, 22 JULI. Tijani Babangida is geveld door malaria. De Nigeriaanse aanvaller van Ajax had zich gisteren met de WK-gangers Sunday Oliseh en Benni McCarthy in Amsterdam moeten melden, maar hij is in zijn woonplaats Kaduna opgenomen in het ziekenhuis.

Cricketploeg in finale EK
DEN HAAG, 22 JULI. De Nederlandse cricketploeg heeft zich gisteren dankzij een overwinning op Schotland geplaatst voor de finale van het Europees kampioenschap, dat in Den Haag wordt gehouden.

Regeerakkoord op Internet
ROTTERDAM, 22 JULI. De integrale tekst van het ontwerpregeerakkoord zoals die dit weekeinde is vastgesteld door de informateurs, is vanaf vandaag te lezen op de website van NRC Handelsblad. Vanuit de inhoudsopgaven kan de lezer desgewenst direct doorklikken naar de onderwerpen waarin hij is geïnteresseerd. De website van NRC Handelsblad is te vinden op www.nrc.nl

NRC Webpagina's
22 JULI 1998



( a d v e r t e n t i e )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)