U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
( a d v e r t e n t i e )       
InterWad -
Praat mee over het Waddenzeebeleid

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Terreur
Het Britse weekblad The Economist signaleert in het jongste nummer een dubbele paradox. Ten eerste die van de parochialisering van het nieuws. Vijftig jaar geleden deed nieuws van ver weg er relatief lang over de Britse krantenlezers te bereiken. Toch domineerde dat nieuws de voorpagina's van de kwaliteitsbladen. Maar nu de wereld een dorp is geworden, lijkt het wereldnieuws het steeds meer af te leggen tegen het lokale nieuws. Ten tweede de paradox van de trivialisering. Er is meer informatie dan ooit beschikbaar, maar kranten die vroeger vol stonden met politiek en economie, houden zich nu bezig met sterren en sport.



Internet voor bibliotheken
Alle openbare bibliotheken krijgen binnen twee jaar een aansluiting op Internet. In elke bibliotheek komt minimaal één computer met Internet voor publiek gebruik. Grote bibliotheken krijgen vijf computers. Hiermee hebben burgers de mogelijkheid kennis te nemen van elektronische info van de overheid.



Duel Nederland op televisie slaat alle kijkrecords
Nog nooit hebben zoveel Nederlanders een televisieuitzending bekeken als zaterdag bij de WK-wedstrijd tussen Nederland en Argentinië. Liefst 10,5 miljoen Nederlanders zaten voor de buis; dat is driekwart van de bevolking van zes jaar en ouder. Verreweg de meeste mensen bekeken de wedstrijd thuis, 7 miljoen. 2,2 miljoen waren bij de buren of bij kennissen, 700.000 hadden het café opgezocht en nog eens 600.000 keken elders. De eerste helft kreeg een waardering van 7,4, in de tweede helft zorgde de oplopende spanning met het winnende doelpunt in de slotminuten voor een waardering van 8,3. (ANP)




'Uit recent onderzoek is gebleken dat de gemeentelijke lasten heel sterk verschillen. (...) De goedkoopste gemeente blijkt Oostburg ( f  635 p.j.) te zijn, de duurste Abcoude ( f  1757 p.j.)'. In Economie voor jou, met toelichtingen op het financiële nieuws deze week de financiën van gemeenten. Gemeentelijke taken worden bekostigd met het Gemeentefonds, uitkeringen uit Den Haag en eigen middelen, zoals de onroerendzaakbelasting (OZB).

(www.nrc.nl)

NRC Webpagina's
6 JULI 1998



    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)