U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :
ACTUALITEITEN

Vermist. Reportage over de Duitse politie die de hand heeft gelegd op een zogeheten snuff movie, een film waarin mensen echt vermoord of gepijnigd worden. Op de gevonden video wordt een Turkse prostituee misbruikt, gemarteld en uiteindelijk gewurgd voor het 'genot' van de kijker. Het lichaam van de vrouw werd teruggevonden op een mesthoop. De twee aangehouden Duitsers waren ook actief in Nederland. De Nederlandse politie kijkt nu of er wellicht een relatie is met vermissingen en moorden in ons land. Ned.2, 22.09-22.45u.

Nova. O.a. wordt de balans opgemaakt van de China-reis van president Clinton en een reportage over de muzikant Dave Matthews. Hij staat in het voorprogramma van de Stones maar begon als straatmuzikant op het Leidseplein. Ned.3, 22.35-23.10u.

DOCUMENTAIRES

Zembla: Orka's, een miljoenenhandel. Over de vangsten van zeezoogdieren, de Nederlandse betrokkenheid daarbij en de orka Keiko, hoofdrolspeler in de film Free Willy, die in september teruggebracht wordt naar de IJslandse wateren. Ned.3, 20.47-21.28u.

Het andere gezicht. Laatste van een serie portretten van Afrikanen met idealen, die de loop der dingen in hun land essentieel en met wisselend succes benvloeden. Vanavond: Minister Albert Tevoedjre uit Benin. Ned.1, 21.04-21.37u.

Werelden: Gewoon door blijven ademen. Een portret van de onderkant van onze samenleving dat het dagelijkse leven van twee van de armste families van Nederland laat zien. Hoe gezellig ze het met elkaar hebben maar ook hoe hard ze moeten knoken en hoe vaak ze tegen het onbegrip van mensen aanlopen. Ned.1, 21.37-22.27u.

Panorama. Eerste deel van een tweeluik over Boris Jeltsins weg naar de top en de toenemende chaos in Rusland onder zijn leiderschap. Belg.1, 22.10-23.04u.

The mind traveller. Neuroloog Oliver Sacks zoekt naar de oorzaken van Guam's ziekte, een mysterieuze kwaal die het leven heeft gekost aan bijna de voltallige populatie van een eilandje in de Stille Oceaan. Ned.3, 23.10-24.00u.

AMUSEMENT

Cosby kids. De Amerikaanse tv-persoonlijkheid Bill Cosby praat met kinderen die hij op hun gemak stelt en in hun waarde laat. De sfeer van de show is spontaan en vrolijk. De uitzendingen zijn doorspekt met clips waarin kinderen de hoofdrol spelen en fragmenten uit de serie Art Linkletter's house party (1952-1969). Ned.2, 20.46-21.34u.

Markant Nederland. Nieuwslezeres bij RTL Loretta Schrijver vertelt over de Nieuwmarktbuurt in Amsterdam en bezoekt het Vondelparktheater. Ned.1, 19.30-20.00u.

Dolman onder de rijken. Paul Haenen bezoekt in de vermomming van Margreet Dolman de dynamische ondernemer Titus Kramer die een bijna failliet softwarebedrijf opkocht en de 36-jarige transportondernemer Dick Burger. RTL4, 20.30-21.15u.

Grolsch Master Première. Reportage over de feestelijke opening van de bioscoop Pathé Eindhoven en gesprekken met o.a. regisseur Stephen Hopkins van Lost in space en acteur Adrian Lester die in Primary Colors zijn filmdebuut maakt. Veronica, 23.10-23.45u.

De verhuizing. Eerste van een serie programma's waarin het wel en wee wordt gevolgd van verhuizende mensen. Vanavond de verhuizing van zangeres Sugar Lee Hooper. Ned.2, 22.45-23.13u.

FILM

A la recherche du mari de ma femme (Mohamed Abderrahman, 1993, Marokko). Curieuze satire over polygamie was een hit in eigen land. Goudhandelaar verstoot de jongste van zijn drie vrouwen en krijgt spijt. Scenario benadrukt de solidariteit onder vrouwen, kinderen en bedienden in eigentijdse harem. TV5, 20.00-22.00u.

Necessary Roughness (Stan Dragoti, 1991, VS). Zwakke sportkomedie volgt louter platgetreden paden: coach leidt ongeregeld footballteam naar de overwinning. Met Scott Bakula, Hector Elizondo. SBS6, 20.30-22.25u., onderbroken door reclame.

Staggered (Martin Clunes, 1994, Engeland). Neil, gespeeld door acteur (Men behaving badly), wordt op z'n vrijgezellenavond verdoofd, ontvoerd en poedelnaakt op een onbewoond Schots eilandje achtergelaten. De race-tegen-de-klok die dan volgt stelt Clunes in staat om veel verbaasd, verontwaardigd, guitig en gechoqueerd te kijken om de vreemde figuren die hij terug naar Londen tegenkomt. Belg.2, 21.25-23.00u.

First Knight (Jerry Zucker, 1995, VS). Lancelot (Richard Gere) wil alleen maar naar bed met Guinevere (Julia Ormond) in even dure als platte en overbodige Hollywood-versie van de legende van Koning Arthur (Sean Connery). BBC1, 22.30-0.40u.

Hécate (Daniel Schmid, 1982, Zwitserland/Frankrijk). In het Noord-Afrika van de jaren dertig gesitueerd mysterie van in irrationaliteit en overesthetisering gespecialiseerde regisseur. Franse attaché Bernard Giraudeau gaat ten onder aan een ondoorgrondelijke Lauren Hutton, die gelijkenis vertoont met de Grieks godin uit de titel. Duitsl.2, 22.45-0.30u., tweetalig.

Hawk the Slayer (Terry Marcel, 1980, Engeland). Zwak staaltje sword-and-sorcery. Twee broers - een goede en een slechte - strijden om een magisch, vliegend zwaard. BBC1, 0.40-2.10u.

Ercole, Sansone, Maciste e Ursus gli invincibili (Giorgio Capitani, 1964, Italië/Frankrijk/Spanje). Spektakelfilm met Alan Steel als Hercules. Duitsl.2, 0.45-2.15u., nagesynchroniseerd.

La scorta (Ricky Tognazzi, 1993, Italië). Zoon van acteur Ugo regisseerde een nauwkeurig observerende maar schrale ode aan onbezongen, miskende helden: de lijfwachten van een rechter die in Trapini een op Falcone geïnspireerde, vermoorde collega opvolgt. Duitsl.1, 0.50-2.20u., nagesynchroniseerd.

Das leichte Mädchen (Fritz Peter Buch, 1940, Duitsland). Vederlicht amusement met operette-idool Willy Fritsch. Morgen, Duitsl.1, 10.03-11.30u., zw.

Improper Channels (Eric Till, 1981, Canada). Opgewonden situatie-komedie waarin de licht-neurotische Alan Arkin van kindermishandeling wordt verdacht door sociaal werkers die blind varen op computers. Morgen, Duitsl.1, 14.30-16.00u., nagesynchroniseerd.

aanbevolen

NRC Webpagina's
2 JULI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)