U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
( a d v e r t e n t i e )    
Spaarrekening met gratis optie >
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Megadeal zet telecom in Amerika op z'n kop
AT&T heeft door de fusie met TCI het initiatief naar zich toe getrokken en het breekijzer gezet in de lokale Amerikaanse markten. Door Internet is het samengaan van telefoon- en kabelmaatschappijen steeds interessanter.



TV10 vindt geen partner voor zender
TV10 blijft volledig in handen van het Amerikaanse Fox, het mediabedrijf dat door Rupert Murdoch wordt gecontroleerd.



CIA: oorlog per computer
Terwijl president Clinton gisteren vertrok om de banden met China aan te halen, waarschuwden de directeuren van Amerika's veiligheidsinstanties gisteren in de Senaat voor een Chinees programma voor elektronische oorlogvoering.



'Geen plek voor nieuw fotocentrum'
In het toekomstige Muziekcentrum aan de Oostelijke Handelskade in Amsterdam is geen plaats voor een Nationaal Centrum voor Fotografie, zoals de gemeente wil. Dat zegt directeur J. Wolff van de IJsbreker, een van de belangrijkste initiatiefnemers van het Muziekcentrum.



IDFA-retrospectief Broomfield
De elfde editie van het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA) zal een retrospectief overzicht wijden aan het werk van de Engelse filmmaker Nick Broomfield.



Officier zonder leger
Kenners weten het: het lekkerste van het eten is de after dinner sigaar. Kenners van partijraden en congressen weten het: na afloop wordt het pas leuk, en wel in het cafe.




In de onlangs geopende elektronische bibliotheek van de FBI zijn o.m. de 'UFO files' te lezen. In het kader van de Freedom of Information Act, heeft de FBI duizenden documenten en dossiers op Internet gezet. Dit dossier bevat meldingen van vreemde objecten vanaf 1947. Ook interessant zijn de getuigenverklaringen over het echtpaar Rosenberg, dat ter dood veroordeeld werd wegens spionage voor de USSR.
(www.fbi.gov/foipa/foipa.htm)

NRC Webpagina's
25 JUNI 1998



    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)