U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

IDFA-retrospectief Broomfield

Door onze kunstredactie
AMSTERDAM, 25 JUNI. De elfde editie van het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA) zal een retrospectief overzicht wijden aan het werk van de Engelse filmmaker Nick Broomfield. Eerder presenteerde Broomfield op IDFA onder meer portretten van Margaret Thatcher en de Zuid-Afrikaanse blanke extremist Eugene Terreblanche.

De vertoning op IDFA van Broomfields meest recente documentaire Kurt and Courtney is mede afhankelijk van de oplossing van een conflict tussen de maker en Courtney Love over de muziekrechten.

De documentaire top 10 wordt dit jaar samengesteld door de Japanse regisseur Kazuo Hara, vooral bekend door zijn in 1988 in Rotterdam met de persprijs onderscheiden film The Emperor's Naked Army Marches On. Een ander programma heet 'Road Movies, from travelogues to the Internet' en zal bestaan uit al dan niet virtuele reisfilms.

De locaties van IDFA (25 november-3 december 1998) zijn in ieder geval De Balie, Bellevue/Calypso en het Nederlands Filmmuseum. Over de vervanging van de vier zalen van de bioscoop Alfa, die op 1 september definitief sluit, is nog geen beslissing genomen.

NRC Webpagina's
25 JUNI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)