U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
( a d v e r t e n t i e )    
Spaarrekening met gratis optie
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Spanje ondanks zege uitgeschakeld
ROTTERDAM, 25 JUNI. Spanje, een van de favorieten op het wereldkampioenschap voetbal in Frankrijk, is gisteravond uitgeschakeld. Spanje won in groep D weliswaar met 6-1 van Bulgarije, maar werd de voet dwars gezet door Paraguay. Dat versloeg groepswinnaar Nigeria verrassend met 3-1 en legde daardoor beslag op de tweede plaats, goed voor een plaats bij de beste zestien.

PvdA ligt dwars over bezuinigingen
DEN HAAG, 25 JUNI. De onderhandelingen tussen de drie paarse partijen zijn vandaag onder druk komen te staan na de voorstellen van de drie informateurs voor de uitgaven en bezuinigingen van het komend kabinet. Vooral de PvdA vindt dat die te weinig ruimte bieden voor extra uitgaven in bijvoorbeeld de zorg en het onderwijs.

Europees Hof verwerpt steun aan Air France
ROTTERDAM, 25 JUNI. Het Europese Hof van Justitie keurt de steun van 6,7 miljard gulden af die de Franse staat over de periode 1994-'96 gaf aan de nationale luchtvaartmaatschappij Air France. Volgens het Hof is de steun in strijd met de Europese concurrentieregels.

Twee Israelische soldaten in Libanon gedood
MARJAYOUN, 25 JUNI. Libanese guerrillastrijders hebben vanochtend bij een bomaanslag in de door Israel afgekondigde veiligheidszone in Zuid-Libanon twee Israelische militairen gedood en vier gewond. De aanslag valt samen met voorbereidingen voor het uitwisselen van 60 Libanese gevangenen en de resten van 40 guerrillastrijders tegen het lichaam van een in Libanon gesneuvelde Israelische militair.

Bonn verscherpt regels asielzoeker
BONN, 25 JUNI. De Duitse Bondsdag heeft vanmorgen een wet aangenomen die de regels voor asielzoekers verscherpt. Zo zal de uitkering van hen die moedwillig hun paspoort vernietigen, tot het absolute bestaansminimum worden teruggebracht. Ook de SPD stemde voor.

Nieuw plan EU voor vluchtelingen
BRUSSEL, 25 JUNI. De Europese Commissie heeft een nieuw voorstel gepresenteerd voor een opvang van plotselinge stromen vluchtelingen door leden van de EU. Pagina 5

In Randstad overdag 100 km
DEN HAAG, 25 JUNI. Op alle autosnelwegen binnen de Randstad gaat van 7 tot 19 uur een maximum snelheid van 100 kilometer per uur gelden. Dit zijn de onderhandelaars van PvdA, D66 en VVD gisteren overeengekomen.

Kamer eist inzage in Bijlmerramp
DEN HAAG, 25 JUNI. De Tweede Kamer wil op korte termijn van premier Kok een precies overzicht van alle vertrouwelijke stukken die de overheid heeft ontvangen over de Bijlmerramp in 1992.

Onderzeeër in net
SEOUL, 25 JUNI. Bij de berging van de gezonken Noord-Koreaanse onderzeeër die maandag verstrikt raakte in een visnet, zijn acht lichamen aangetroffen. Niet bekend is of de opvarenden zijn verdronken of zelfmoord hebben gepleegd. Dit meldt de Zuid-Koreaanse tv.

Sancties Irak
NEW YORK, 25 JUNI. De Veiligheidsraad van de VN heeft de sancties tegen Irak met twee maanden verlengd omdat Irak nog steeds niet heeft voldaan aan de voorwaarden voor opheffing.

NRC Webpagina's
25 JUNI 1998



( a d v e r t e n t i e )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)