U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

World Online verliezer in wedstrijd: e-mail 'op straat'
Op uitnodiging van Internetaanbieder World Online hebben duizenden gebruikers de afgelopen dagen meegedaan aan een 'hackwedstrijd'. World Online riep op om zijn computersystemen te kraken en loofde 15.000 gulden uit voor de eerste die daar in slaagde.



De beschaving arriveert per radio
De Afrikaan Noah Samara wil met enkele satellieten digitale radio- ontvangst in de niet-Westerse wereld mogelijk maken. Hij is ervan overtuigd op die manier een betere wereld tot stand te brengen.



Golf voor de armen
Te elitair, alweer te plat of gewoon te duur. Wie weigert om slechts één handschoentje aan te trekken en tóch wil golfen, kan zich ook in de achterkamer Tiger Woods wanen. Niet dat computer-golf in de buurt komt van de echte sport. De cdrom Golf Pro 2000 - Down Under van Wereldgames zeker niet.




Bommenwerpers, voedselpakketten, brandende huizen, evacuaties en vechtende soldaten. De site 'They still draw pictures' van de universiteit van Californi toont zo'n 600 tekeningen die kinderen tijdens de Spaanse burgeroorlog (1936-1939) maakten met potlood, inkt, krijtjes en waterverf. De tekeningen zijn ook in boekvorm uitgegeven. De tekeningen zijn indertijd verzameld door hulporganisaties in vluchtelingenkampen in Frankrijk en Spanje. Naam en leeftijd van de maker wordt bij de meeste tekeningen vermeld.
(orpheus.ucsd.edu/speccoll/tsdp/)

NRC Webpagina's
19 JUNI 1998



( a d v e r t e n t i e )
Oracle - Firesite

Heineken Trophy

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)