U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

RPF en GPV komen met één kandidatenlijst
DEN HAAG, 18 JUNI. De kleine christelijke partijen RPF en GPV willen aan de volgende Tweede-Kamerverkiezingen meedoen met een gezamenlijke kandidatenlijst en één verkiezingsprogramma. Over de manier waarop RPF en GPV volledig zullen samengaan verschillen de partijbesturen nog van mening. Dit hebben de partijvoorzitters van RPF en GPV vanmorgen bekendgemaakt bij de presentatie van een rapport over de politieke samenwerking tussen de twee orthodox-protestantse partijen.

Belasting pakt rijke ouderen in buitenland aan
DEN HAAG, 18 JUNI. Rijke gepensioneerden die na 1995 hun vermogen om fiscale redenen hebben overgeheveld naar het buitenland kunnen alsnog rekenen op een forse belastingaanslag. Dat liet een woordvoerder van staatssecretaris Vermeend (Financiën) gisteren weten na een uitspraak in kort geding over pensioenvlucht, waarbij het rijk in het gelijk werd gesteld. Anticiperend op de uitspraak had de staatssecretaris begin juni aan alle belastinginspecteurs opdracht gegeven pensioenvermogens die met een truc naar het buitenland worden overgeheveld tegen zestig procent te belasten, het hoogst mogelijke tarief.

Holbrooke ambassadeur VN
WASHINGTON, 18 JUNI. De Amerikaanse diplomaat Richard Holbrooke, de architect van de vredesakkoorden voor Bosnië, keert terug in de actieve politiek. President Clinton zal Holbrooke vandaag voordragen als ambassadeur bij de Verenigde Naties. Die post wordt nu nog bekleed door Bill Richardson, die doorschuift naar het departement van Energie. Clinton haalt de ervaren Holbrooke (57) terug van Wall Street, waar hij sinds 1996 vice-chairman is van de investeringsbank Credit Suisse First Boston.

'Strengere straffen op WK nodig'
ROTTERDAM, 18 JUNI. Joseph Blatter, secretaris-generaal en toekomstig voorzitter van de wereldvoetbalfederatie (FIFA), heeft de scheidsrechters op het WK in Frankrijk gemaand strenger op te treden tegen de zogenoemde tackle-van-achter. Zondag zei hij nog tevreden te zijn over de arbitrage, maar gisteren sloot hij zich aan bij de kritiek van Michel Platini, technisch directeur van de FIFA. Volgens Blatter had de Belg Deflandre zaterdag een rode in plaats van een gele kaart moeten krijgen nadat hij in het duel tegen Nederland Overmars ten val had gebracht.

Vier doden bij ongeluk op autosnelweg
ROTTERDAM, 18 JUNI. Bij een ongeval op het verkeersknooppunt Holendrecht bij Amsterdam zijn vanmorgen vier inzittenden van een auto omgekomen. De chauffeur is zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis.

Dertien doden bij geweld in Kosovo
PRISTINA, 18 JUNI. Bij geweldsacties in Kosovo zijn gisteren zeker dertien mensen om het leven gekomen. Servische troepen schoten in het grensgebied met Albanië tien Albanese 'infiltranten' dood. Elders werden bij aanslagen van het Kosovo Bevrijdingsleger drie Serviërs gedood.

Turkse F-16's naar Cyprus
ANKARA, 18 JUNI. De Turkse premier, Mesut Yilmaz, heeft de Grieks-Cyprioten gewaarschuwd dat zij de dupe zullen zijn als de nieuwe spanningen over Cyprus uit de hand lopen. Turkije stuurde vandaag gevechtsvliegtuigen van het type F-16 naar het Turkse deel, in antwoord op een dergelijk Grieks bezoek aan Grieks-Cyprus.

Celstraffen in Bols-zaak geëist
AMSTERDAM, 18 JUNI. Het openbaar ministerie heeft gisteren zware gevangenisstraffen geëist in de voorkenniszaak rond het beursfonds BolsWessanen. Tegen de voormalige groepsdirecteur van het drank- en voedingsmiddelenconcern Teun van N. luidde de eis vijftien maanden celstraf, waarvan vijf voorwaardelijk, evenals tegen de optiehandelaar Stanley M.

'Folteringen in 28 landen Europa'
ROTTERDAM, 18 JUNI. In 28 Europese landen worden mensen gemarteld of mishandeld door gewapende overheidsinstanties. Wereldwijd ligt dit aantal op 117. Dit zegt Amnesty international in zijn jaarlijkse rapport over de rechten van de mens.

VS voor normale band met Iran
WASHINGTON, 18 JUNI. De Verenigde Staten hebben Iran gisteren normalisering van de betrekkingen in het vooruitzicht gesteld. Iran heeft vanmiddag de ,,positieve toon'' van Washington begroet, maar gezegd op concrete daden te wachten.

NRC Webpagina's
18 JUNI 1998



( a d v e r t e n t i e )
Oracle - Firesite

Heineken Trophy

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)