U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Amerika herkent zichzelf in film over tv
The Truman Show is een vrolijke film die de spot drijft met de televisie. Het Amerikaanse publiek gaat er masaal voor naar de bioscoop en critici zien er een sleutel in tot een goed begrip van onze tijd. De film zou het antwoord van de jaren negentig zijn op George Orwells 1984.



Tv-sterren van RTL4 vertrekken naar SBS6
Vier televisiepresentatoren van de zenders RTL4 en Veronica die eigendom zijn van de Holland Media Groep maken de overstap naar de commerciële concurrentie.



World Press Photo krijgt nieuwe directeur
Directeur van World Press Photo, Marloes Krijnen, legt per 1 september haar leidende functie bij de stichting neer. Krijnen wordt eigenaar van het fotobureau Trans World Features. Zij zal gezamelijk met de huidige eigenaresse, Marjon Schut-Koelemij, het bureau leiden.



Wij zijn allemaal middeleeuwers
Er zijn dit jaar meer kaarten te koop voor Oerol en het kassasysteem is eerlijker dan voorheen, maar nog altijd is de vraag groter dan het aanbod.



Tulip kost overheid meer dan 41 miljoen
De Nederlandse overheid verliest vrijwel zeker een bedrag van ruim 41 miljoen gulden in het afgewende faillissement van Tulip. Dat blijkt uit een brief die minister Wijers (Economische Zaken) gisteren heeft verstuurd aan de Tweede Kamer.



Overname Enertel definitief
Enertel komt definitief in handen van het Amerikaanse telecomconcern WorldPort. Vannacht hebben alle aandeelhouders van Enertel, tien Nederlandse kabel- en energiebedrijven, hun handtekening gezet voor de volledige overname. Naar verluidt leggen de Amerikanen voor het telecombedrijf 200 miljoen gulden op tafel.




Sandra Küpfer 'doet' Californië en ontdekt dat veel Amerikanen bang voor de politie zijn. ,,Californiërs zijn onwaarschijnlijk mak onder de paramilitaire lokale regelgeving, die bv. roken min of meer beperkt tot onderweg in de auto'', schrijft ze in de column E-mail uit San Francisco. Nederlanders zien ,,agenten toch eerder als een stoer soort wijkverpleegsters''. Als ze zelf op een overtreding wordt betrapt, begrijpt ze de paranoïde houding van haar Californische vrienden beter.

(www.nrc.nl/W2/Lab/SF)

NRC Webpagina's
16 JUNI 1998



( a d v e r t e n t i e )
Oracle - Firesite

Heineken Trophy

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)