U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Adjunct AD na conflict weg uit hoofdredactie
Adjunct-hoofdredacteur R. Kooistra van het Algemeen Dagblad, eerder voor een maand met verlof gestuurd door de directeur landelijke dagbladendivisie van Perscombinatie-Meulenhof, heeft zijn functie neergelegd.



Redactie RTL blijft na sanering bezorgd
Bij de redactie van het RTL-nieuws blijft men ongerust over de saneringsplannen die topman Pieter Porsius van de Holland Media Groep (HMG), het bedrijf achter de tv-stations RTL4, RTL5 en Veronica, eerder deze week heeft gepresenteerd.



Catherine Cookson overleden
De Britse schrijfster Catherine Cookson is donderdag op 91-jarige leeftijd in Londen overleden. Ze is één van de meest gelezen auteurs van deze tijd. Van haar historische romans zijn in zeker dertig landen meer dan honderd miljoen exemplaren verkocht.



Wolters wil uitgever in VS kopen
Wolters Kluwer heeft zijn activiteiten op het gebied van wetenschappelijke uitgaven in de Verenigde Staten verder uitgebreid. Voor een bedrag van 258 miljoen dollar, ruim een half miljard gulden, koopt de Amsterdamse uitgever Plenum Publishing Corporation.



Oude jingles, nieuwe trends
Op rommelmarkten zijn ze volop te vinden: de vinyl langspelers met Veronica's radiojingles en TROS tunes, nagespeeld door het Londens Philharmonisch orkest. En zeker in de korte tijd dat de muziekstroming 'Easy Tune' het nachtleven beheerste, ongeveer twee jaar geleden, waren deze platen erg in trek.



De rust van Wereldnet
Radio 1 adverteert zichzelf als de nieuws- en sportzender, maar er valt veel voor te zeggen om die volgorde deze zomer om te draaien. Voetballers in de bus, uit de bus, in het vliegtuig, uit het vliegtuig, een gehavende enkel, een overspannen hamstring - niets ontsnapt aan de aandacht.




Of u nu wel of niet op vakantie gaat, de website van Lonely Planet is zeker de moeite waard om te bezoeken. Foto's, gedetailleerde landkaarten en reisverhalen geven een goed beeld van (bijna) alle landen van de wereld. Aandacht is er ook voor tradities en gewoonten in bepaalde landen: lees vooral wat Lonely Planet schrijft over Nederland en de Nederlanders.

(www.lonelyplanet.com)

NRC Webpagina's
12 JUNI 1998



( a d v e r t e n t i e )
Oracle - Firesite

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)