U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'D66 verloor door gebrek aan durf'
DEN HAAG, 12 JUNI. D66 heeft de afgelopen jaren ,,gebrek aan visie en durf getoond''. De partij heeft de inhoudelijke agenda ,,verwaarloosd'' en te weinig gewerkt aan de ,,mankementen'' van de partijorganisatie. Dit schrijven de directeur en de voorzitter van het wetenschappelijk bureau van D66 in een analyse over de positie van de partij. De auteurs, voorzitter Schouw en directeur De Vries, stellen niet de schuldvraag. Zij beschouwen de partij in den brede verantwoordelijk voor de situatie. De auteurs constateren tegelijk dat het leiderschap van Van Mierlo in de afgelopen kabinetsperiode onvoldoende herkenbaar was omdat zijn ministerschap en leiderschap ,,een knellende combinatie'' vormden.

Wereldwijde zwendel en chaos rond WK-kaartjes
ROTTERDAM, 12 JUNI. Tienduizenden voetbalfans over de hele wereld zijn de dupe van zwendel met toegangskaarten voor het WK voetbal in Frankrijk. Er zijn veel valse kaarten in omloop. Ook hebben touroperators op grote schaal problemen met de levering van verkochte toegangskaarten. De organisatie van het WK wijst elke verantwoordelijkheid van de hand. Op een persconferentie maakte het organiserend comité vanochtend bekend dat een onderzoek wordt ingesteld naar fraude met toegangskaarten door de voetbalbonden van Kameroen en een niet nader genoemd land in Zuid-Amerika. Zij zouden de hun toegewezen kaarten illegaal hebben verkocht. Ook een bureau dat aan de wereldvoetbalfederatie FIFA is gelieerd, wordt verdacht van onoorbare praktijken.

NAVO: al spoedig manoeuvres bij Kosovo
BRUSSEL, 12 JUNI. De NAVO houdt binnen enkele dagen luchtmachtoefeningen boven Albanië en Macedonië om te laten zien dat de alliantie snel kan ingrijpen in Kosovo. De NAVO zal onder meer luchtaanvallen simuleren. Dat hebben de NAVO-ministers van Defensie gisteren besloten tijdens hun halfjaarlijkse beraad, dat werd gedomineerd door de Kosovo-crisis. Albanië en Macedonië hebben enkele dagen geleden al ingestemd met een NAVO-actie boven hun grondgebied. De ministers gaven de militaire staf de opdracht zo snel mogelijk verschillende opties uit te werken voor een NAVO-optreden in en rond Kosovo. De opties betreffen onder meer luchtaanvallen, een vliegverbod boven Kosovo of heel Joegoslavië, het uitschakelen van Servische luchtafweer, humanitaire bijstand, een embargo op burgerluchtvaart en het legeren van een beperkte troepenmacht in Noord-Albanië.

Noodweer leidt tot wateroverlast in Noord-Holland
AMSTERDAM, 12 JUNI. Stortbuien hebben gisteravond in Noord-Holland voor grote wateroverlast gezorgd. In verschillende gemeenten kwamen wegen, viaducten, winkels, woningen en kelders onder water te staan. De brandweer van Amsterdam kreeg tot vanochtend half negen 2.000 meldingen binnen.

Stroomuitval in Groningen
GRONINGEN, 12 JUNI.In de stad Groningen en delen van de provincie is vanmiddag om 13.05 uur de stroom uitgevallen. Door de storing kampte het treinverkeer op alle trajecten van en naar Groningen met grote vertraging. De oorzaak van de stroomstoring was rond het middaguur nog niet bekend.

Prijzen met twee procent gestegen
DEN HAAG, 12 JUNI. De prijzen in Nederland zijn in mei met twee procent gestegen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar, zo blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek vanmorgen heeft bekendgemaakt. In april bedroeg de inflatie nog 2,4 procent. Het Centraal Planbureau verwacht dat de inflatie dit jaar uitkomt op 2,2 procent, net als in 1997.

Oost-Timorese betogers opgepakt
JAKARTA, 12 JUNI. Indonesische troepen hebben vanmorgen een betoging van naar schatting 800 Oost-Timorezen in Jakarta met de wapenstok uiteengejaagd en honderden demonstranten opgepakt. De betogers eisten een referendum over de toekomst van Oost-Timor en de vrijlating van alle politieke gevangenen.

Labour slaat aan het privatiseren
LONDEN, 12 JUNI. De Britse regering wil de overheidsinvesteringen de komende drie jaar verdubbelen. Financiering gebeurt uit de opbrengst van privatisering, hoewel minister van Financiën Gordon Brown dat woord in het Lagerhuis angstvallig meed. Labour heeft zich altijd sterk tegen privatisering verzet.

Guerlain gewond bij inbraak
PARIJS, 12 JUNI. Jean-Paul Guerlain, maker van parfum, en een lijfwacht zijn gisteren gewond geraakt toen een twaalftal inbrekers zijn landgoed bij Montfort-l'Amaury ten oosten van Parijs overvielen. De 61-jarige Guerlain werd in zijn been geschoten, zijn lijfwacht kreeg een kogel in zijn borst. De inbrekers gingen er vandoor met miljoenen aan geld, zilver en juwelen.

NRC Webpagina's
12 JUNI 1998



( a d v e r t e n t i e )
Oracle - Firesite

( a d v e r t e n t i e s)
NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)