U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Rechter: school moet bijlessen vergoeden
AMSTERDAM, 11 JUNI. De gemeente Amsterdam moet de kosten voor bijspijkerlessen en een intelligentietest vergoeden aan een moeder wier 12-jarige zoon een ,,onaanvaardbare'' leerachterstand opliep door nalatigheid van het schoolbestuur, in dit geval de gemeente. Dit heeft de Amsterdamse kantonrechter vanochtend bepaald in een rechtszaak die de moeder, K. Schaapman, had aangespannen tegen de gemeente.

Onenigheid CO2-uitstoot
DEN HAAG, 11 JUNI. Minister De Boer (VROM) is niet bereid aan te blijven in een volgend kabinet als Nederland zijn uitstoot van CO2 en vijf andere zogeheten broeikasgassen het komende decennium niet minimaal met 6 procent wil verminderen ten opzichte van het niveau van 1990.

Duizenden fans Oranje gedupeerd
ROTTERDAM, 11 JUNI. Duizenden aanhangers van Oranje missen overmorgen de wedstrijd tussen Nederland en België in het Stade de France in Parijs. De Franse WK-organisatie is niet in staat de gereserveerde toegangsbewijzen aan de Nederlandse touroperators te leveren.

Nederlandse jongeren worden langer én dikker
LEIDEN, 11 JUNI. Nederlandse jongeren zijn de afgelopen zeventien jaar langer en dikker geworden. Dit blijkt uit de Vierde Landelijke Groeistudie 1997, die vandaag is verschenen. Uit het onderzoek blijkt ook dat het aantal moeders dat uitsluitend borstvoeding geeft sterk is gedaald.

'Groei van haven vergt een grotere Maasvlakte'
ROTTERDAM, 11 JUNI. Het economisch belang van de Rotterdamse haven neemt de komende twee decennia toe, maar de werkgelegenheid neemt er af of groeit nauwelijks. Daarom moet de eventuele aanleg van een (vracht)luchthaven op de Maasvlakte aan de orde komen als het kabinet komend najaar bepaalt hoe het de groei van het luchtverkeer in Nederland opvangt. Dat zegt de Rotterdamse havenwethouder Hans Simons (PvdA).

Alternatieven Schiphol vallen af
DEN HAAG, 11 JUNI. De Maasvlakte en de Markerwaard zijn afgevallen als locaties voor een eventuele tweede grote luchthaven. De drie onderhandelaars in de kabinetsformatie zijn naar eigen zeggen 'niet enthousiast' over deze locaties.

Loekasjenko wil hele wijk Minsk
MINSK, 11 JUNI. President Aleksandr Loekasjenko van Wit-Rusland heeft gisteren de 'ambassade-oorlog' met 22 ambassades in de hoofdstad Minsk verder op de spits gedreven door duidelijk te maken dat hij de hele diplomatenwijk voor zichzelf wil hebben.

'Opleiding wijkagent is onvoldoende'
AMSTERDAM, 11 JUNI. De opleiding en begeleiding van wijkagenten in Amsterdam is ontoereikend. Dit blijkt uit een onderzoek van het het Crisis Onderzoeks Team naar de rellen in Amsterdam Overtoomse Veld waarbij politie en Marokkaanse jongeren tegenover elkaar kwamen te staan.

Orthodontisten naar vrij tarief
DEN HAAG, 11 JUNI. Orthodontisten willen de vaste tarieven loslaten. De Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (NMT) verwacht dat door concurrentie de totale kosten voor orthodontie zullen dalen. Pagina 10

Akkoord over redding Tulip
ROTTERDAM, 11 JUNI. Het reddingsplan voor de in surseance verkerende Bossche computerfabrikant Tulip is afgerond. Begemann Groep, de Amerikaanse pc-distributeur Ingram Micro, bewindvoerders en schuldeisers van Tulip hebben over alle onderdelen van het plan overeenstemming bereikt.

NRC Webpagina's
11 JUNI 1998



( a d v e r t e n t i e )
Oracle - Firesite

( a d v e r t e n t i e s)
NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)