U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Radio Uit. In de Verweyhal in het Frans Halsmuseum in Haarlem wordt een expositie gehouden over Kees Verwey en H.F. Boot. Verwey zei over zijn leermeester Boot: ,,De tijd die ik als leerling bij hem in het atelier doorbracht was enerzijds de verschrikkelijkste periode in mijn leven, anderzijds de meest grootse. Ik leerde er de armoede, de vernedering, de stokslagen verdragen waar elk leven om vraagt dat zich klaarmaakt voor ene grote strijd.'' Radio 5, 17.05-17.45u.

Radio passaat. Optreden van het ensemble Sarband - in 1986 opgericht door Vladimir Ivanoff - dat zoekt naar verbindingen tussen Europese muziek en islamitische en joodse muzikale culturen. Radio 4, 18.00-19.00u.

Volgspot-live. Zanger, componist en tekstschrijver Stef Bos maakte uit 450 optredens in het programma zijn keuze en introduceert zijn Zuid-Afrikaanse collega Koos Kombuis met wie hij het lied Onder in mijn Whiskyglas heeft opgenomen. Radio 2, 22.02-24.00u.

4 FM. Gedeelte uit het rhythm and blues-optreden van G. Love & Special Sauce opgenomen op 3 mei in de Oosterpoort in Groningen. Radio 4, 22.30-24.00u.

Easy listening. Nummers over sterren, maan en zee waaronder Bourbon Street (Sting), Quiet nights of quiet stars (Stan Getz), De zee (Paul van Vliet), Mon amie la mer (Marc Ogeret), Moon song (Mel Tormé) en The moon was yellow (Frank Sinatra). Radio 1 en 2, 0.02-2.00u.

ZONDAG

Vroege vogels. Onder meer aandacht voor de opening van de eerste Nederlandse biologische wijngaard op het landgoed de Dorskamp in Wageningen. Dit weekeinde worden daar 3500 druivenstokken geplant die over 2,5 jaar de eerste wijn moeten leveren. Radio 1, 8.08-10.00u.

OVT. In het eerste uur de column van Cees Sorgdrager en o.a. aandacht voor de geschiedenis van potentieverhogende middelen met uroloog Mels van Driel. Verder het eerste deel van een tweedelig portret van de 78-jarige schrijver, sinoloog en oud-diplomaat Carl Barkman. Hij begon meteen na de Tweede Wereldoorlog zijn loopbaan in China als ambassadeur bij de NAVO. Radio 1, 10.02-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Een ronde tafelgesprek over wat 32 jaar nieuwe orde onder Soeharto in Indonesië heeft aangericht. Ook overlevingsstrategieën van illegalen en aandacht voor Kosovo. Radio 5, 13.08-15.00u.

Uitgelicht. Gesprek met Linda Wagenmakers en Tony Neef die al bijna twee jaar in het Circustheater in Scheveningen de belangrijkste rollen in de musical Miss Saigon spelen. De bedoeling is dat de musical nog een jaar in Scheveningen blijft. Radio 2, 19.02-20.00u.

MAANDAG

Ophef en vertier. Een discussie over nut en noodzaak van culturele festivals in Nederland tussen Ivo van Hove (Holland Festival), Petra Blok (Festival aan de Werf) en Casper Vogel (Festival oude muziek). Ook conservator Piet de Jonge over de expositie Het museum van de negentiende eeuw en animatiefilmer Gerrit van Dijk. Radio 5, 14.02-16.00u.

NRC Webpagina's
6 EN 7 JUNI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)