U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Fortis overtreft ABN Amro in bankenslag
AMSTERDAM, 6 JUNI. Het Nederlands-Belgische financiële concern Fortis heeft rivaal ABN Amro gisteravond overtroefd met een hoger bod op de aandelen van de Belgische Generale Bank. Fortis (onder meer Amev, VSB, MeesPierson en de Belgische verzekeraar AG) biedt nu 28.675 frank per aandeel van de G-Bank. Het nieuwe bod van Fortis vertegenwoordigt een bedrag van 26 miljard gulden. Tegen de beurskoers van gisteren vertegenwoordigt het bod van ABN Amro een waarde van ruim 24 miljard gulden.

Overheid onderschatte millenniumbug
DEN HAAG, 6 JUNI. Het millenniumprobleem is voor de publieke sector veel groter dan het kabinet begin dit jaar dacht. Toen ging het nog uit van ruim 47.000 objecten die daar mee te maken kunnen krijgen, nu zijn dat er bijna 235.000. Dit blijkt uit de inventarisatie die staatssecretaris Kohnstamm (Binnenlandse Zaken) heeft laten maken van computerfuncties in de publieke sector.

Nieuw strafhof komt vrijwel zeker naar Den Haag
DEN HAAG, 6 JUNI. Den Haag wordt nagenoeg zeker aangewezen als de plaats voor een nieuw internationaal strafhof. Over de vestigingsplaats van dit International Criminal Court wordt half juni beslist. Den Haag is de enige kandidaat.

Beveiligingslek bij Internet-provider
ROTTERDAM, 6 JUNI.Als gevolg van een beveiligingslek bij Internet-aanbieder World Online in Vianen kunnen derden vrij gemakkelijk toegang krijgen tot de persoonlijke gegevens van 184.000 abonnees van die provider.
Zie het artikel Ruim 184.000 namen en wachtwoorden van klanten te kraken

Oranje verslaat Nigeria met 5-1
AMSTERDAM, 6 JUNI. Het Nederlands voetbalelftal heeft gisteravond in Amsterdam een oefenwedstrijd met 5-1 gewonnen van Nigeria. De Nigeriaanse voetbalbond dreigde vlak voor aanvang van het duel niet te spelen wegens een advertentie in het programmablad, waarin werd opgeroepen de mensenrechten in dat land te respecteren.

Chicago wint van Utah met 93 - 88
SALT LAKE CITY, 6 JUNI. De Amerkaanse basketbalclub Chicago Bulls heeft vanmorgen de tweede wedstrijd om het kampioenschap van de Verenigde Staten met 93 - 88 gewonnen van Utah Jazz. De stand in de finalereeks is nu 1-1.

Zaak-Lancée
DEN HAAG, 6 JUNI. Minister W. Sorgdrager (Justitie) houdt het voor mogelijk dat het CDA-Tweede Kamerlid W. van de Camp informatie heeft gegeven uit vertrouwelijke documenten over de zaak-Lancée. Het Kamerlid ontkent dat.

Volkswagen mag Rolls Royce overnemen
LONDEN, 6 JUNI. Aandeelhouders van het Britse defensiebedrijf Vickers, eigenaar van Rolls Royce, hebben gisteren in ruime meerderheid voor verkoop gestemd van de autofabriek aan het Duitse Volkswagen. Met de transactie is een bedrag gemoeid van omgerekend 1,4 miljard gulden.

Dodental Duitse ramp loopt op
BONN, 6 JUNI. Het aantal doden als gevolg van het treinongeluk in de Noordduitse plaats Eschede (Nedersaksen) is tot 100 gestegen. Gisteren overleden twee slachtoffers in het ziekenhuis aan hun verwondingen. Vanmorgen werden op de plaats van de ramp nog twee lichamen geborgen. Het lijkt steeds waarschijnlijker, dat het treinongeluk is veroorzaakt door de breuk van een wiel.

Hevige gevechten in Soedan
KHARTOUM, 6 JUNI. Bij gevechten tussen het Soedanese leger en rebellen in het oosten van Soedan zijn de afgelopen dagen meer dan 100 regeringsmilitairen gesneuveld. Dat heeft de Soedanese sterke man, Hassan el-Turabi, bekendgemaakt in een toespraak die gisteren door de Soedanese krant Akhbar el-Yom werd weergegeven.

Drugsrekening Pakistaanse premier
BERN, 6 JUNI.Het openbaar ministerie in Bern heeft Zwitserse banken een vertrouwelijke circulaire toegestuurd met daarin 350 namen van Pakistaanse hoogwaardigheidsbekleders, onder wie de huidige premier Nawas Sharif, die verdacht worden van het deponeren van drugsgelden op Zwitserse rekeningen. Naast de huidige premier van Pakistan komen ook oud-premier Benazir Bhutto, Bhutto's echtgenoot Zardari, oud-president Ghulan Ishaq Khan en diverse hoge militairen voor op de lijst van rekeninghouders.

NRC Webpagina's
6 JUNI 1998



( a d v e r t e n t i e s)
Oracle - Firesite NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)