U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Ruim 184.000 namen en wachtwoorden van klanten te kraken
Als gevolg van een beveiligingslek bij Internet-aanbieder World Online in Vianen kunnen derden gemakkelijk toegang krijgen tot persoonlijke gegevens van abonnees van deze provider. Een Internet-gebruiker ontdekte dat van ruim 184.000 klanten van World Online de gebruikersnaam en het wachtwoord zijn te achterhalen.



Frankrijks visuele politieke geweten
De Nederlandse tekenaar Bernard 'Willem' Holtrop houdt dagelijks in de bladen als Libération en Charlie Hebdo Frankrijk en de wereld tegen het licht. Zijn werk is te zien in het Institut Néerlandais.



Kirchs droom kan nachtmerrie worden
De Duitse mediamagnaat Leo Kirch had zijn kijkers via 150 kanalen een 'catalogus' van programma's - 'een nieuwe televisiewereld' - willen bieden. Maar de daarvoor benodigde alliantie met collega en rivaal Bertelsmann mag niet van 'Brussel'. Een verbod dat Kirch in grote problemen brengt.



H.G. Wells en het planetaire geheugen
H.G. Wells, de auteur van The time machine, in 1937 schreef al dat deze eeuw behoefte heeft aan een ,,nieuw wereldomspannend orgaan voor de verzameling, indexering, samenvatting en verspreiding van kennis'' - een planetair geheugen.





Op het Kiddvideo-plein in de digitale stad van Fox Kids, de kinderzender die TV10 overdag uitzendt, wonen 16 jongeren die een virtueel huisje hebben betrokken.

In de huizen ziet het er over het algemeen kaal uit. De meeste wijken liggen er verlaten bij. Als je goed zoekt, vind je een bewoond huis, zoals dat van de elfjarige Stephan Kochen. Stephan woont in de Beverly Hills Teens straat 15. Hij vertelt dat hij graag Nintendo-spelletjes speelt. Verder is het nog erg rustig. Alle ambtswoningen voor burgemeesters en ministers in de virtuele stad die een maand geleden werd geopend om kinderen te 'entertainen' staan nog leeg. De beloofde informatie over tekenfilms is onvindbaar. De woordvoerder van TV10 weet ook niet waar ze zijn gebleven. In de rubriek 'Meidenmail' zijn plaatjes van badpakken in ,,velle kleurtjes'' te zien met strepen en stippen.

(www.foxkids.nl)

Op de Engelstalige kinderpagina van Warner Bros (de makers van onder meer de Looney Tunes tekenfilms) is meer te beleven. Er zijn veel spelletjes en puzzels te vinden. Je kunt er ook leren hoe een tekenfilm wordt gemaakt. Namelijk door een team dat bestaat uit schrijvers, tekenaars, vormgevers en filmmakers, zo leert de site. Een seconde tekenfilm bevat gemiddeld 10 tot 15 plaatjes die heel snel achter elkaar gedraaid worden zodat het net lijkt alsof de figuren echt bewegen. 'It's a bird! It's a plane! It's Superman!' Warner Bros herhaalt op de website in RealAudio oude radio-afleveringen van Superman die als verslaggever van de Daily Planet meisjes van daken redt. Verder biedt de site filmpjes van Batman en Tweety.

(kids.warnerbros.com)

NRC Webpagina's
6 JUNI 1998



( a d v e r t e n t i e )
Oracle - Firesite

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)