U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
Henny's aardappels
NOS Sport is de laatste jaren alomtegenwoordig. Kan niet schelen hoeveel het kost. Tweehonderd uur WK-voetbal, alle zestig wedstrijden - we gaan ervoor. Roland Garros? Elke dag urenlang, ook al hebben we maar één tennisser die daar een beetje meedoet, als hij tenminste niet met het verkeerde been uit bed is gestapt, wat bij Krajicek nogal eens het geval is. Tour de France? Etappes van vijf uur waarin geen fluit gebeurt - we krijgen het straks weer een kleine maand elke dag op de buis.


T V   V O O R A F :


Hijgerig en gedegen nieuws
Turken hebben een vreemde band met hun televisietoestel. Ze zien het veel meer als een huisgenoot dan als een elektronisch apparaat dat op commando informatie, vermaak en cultuur biedt. En die relatie lijkt op die met een inwonende schoonmoeder of -vader die nauwelijks nog de straat opgaat. Soms vergeet je dat die er is, zozeer is er ook sprake van een decoratieve functie.


F I L M   V O O R A F :


Mystery Train
Zijn laatste film, de absurdistische western-variant Dead Man (met Johnny Depp), was alweer ruim twee jaar geleden in de Nederlandse bioscoop te zien. Een veelfilmer kun je hem niet noemen, Jim Jarmusch, de melancholieke èn droogkomieke observator van de worsteling van de menselijke soort met de leegte van het bestaan.

NRC Webpagina's
2 JUNI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)