U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
( a d v e r t e n t i e )      

Op zoek naar een woordenboek?
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Zeker 4.000 doden bij beving in Afghanistan
ISLAMABAD, 2 JUNI. Volgens schattingen van hulporganisaties in Afghanistan en het buurland Pakistan zijn zeker vierduizend doden gevallen in het noordoosten van Afghanistan waar zich zaterdag voor de tweede keer in vijf maanden een zware aardbeving voordeed.

Spanning groeit na zesde proef Pakistan
ISLAMABAD, 2 JUNI. De spanningen tussen Pakistan en India zijn in het weekeinde verder opgelopen na de zesde Pakistaanse kernproef afgelopen zaterdag. Islamabad kreeg gisteren steun van Iran voor zijn 'islamitische bom'.

Justitie betaalt 25.000 gulden aan getuige drugszaak
DEN HAAG, 2 JUNI. In ruil voor een belastende verklaring tegen een belangrijke Colombiaanse drugsverdachte heeft het Haagse openbaar ministerie een getuige 25.000 gulden betaald. Het gaat om een nieuwe vorm van bewijsgaring. Justitie heeft voor het kopen van een getuigenis speciale toestemming gekregen van de centrale toetsingscommissie (CTC) die zich bij het OM over grensverleggende methodes buigt. De getuige - een 28-jarige horecaondernemer uit Den Haag - kreeg het geld voor zijn verklaring op naam onder voorwaarde dat de afspraken geheim blijven. Tevens diende het geld ter dekking van ,,kosten voor door u te treffen maatregelen ten behoeve van uw persoonlijke veiligheid''.

Pro-Westerse president wint ruim in Montenegro
PODGORICA, 2 JUNI. De coalitie 'Voor een Beter Leven' van de pro-Westerse president van Montenegro, Milo Djukanovic, heeft zondag met een onverwachts ruime marge de Montenegrijnse parlementsverkiezingen gewonnen. De coalitie kreeg 49,5 procent van de stemmen.

Advies commissie: gouden handdruk voor Docters
DEN HAAG, 2 JUNI. De in februari door minister Sorgdrager (Justitie) ontslagen baas van het openbaar ministerie, super-PG A. Docters van Leeuwen, moet een gouden handdruk krijgen van zo'n 400.000 gulden. Tot die conclusie komt de bezwarencommissie van het ministerie van Justitie.

Zware explosie in Nijmegen
NIJMEGEN, 2 JUNI. Een explosie heeft vanmorgen in de Waterstraat in Nijmegen ten minste vijftien woningen zwaar beschadigd. Twee huizen zijn weggevaagd. De bewoonster van het huis waar de explosie zich voordeed werd zwaar gewond.

Gouden Griffel voor W. Hofman
AMSTERDAM, 2 JUNI. Het kinderboek Zwart als inkt van Wim Hofman is uitgeroepen tot het beste boek voor kinderen en bekroond met de Gouden Griffel 1998. De Gouden Penseel, voor het best gellustreerde kinderboek, is gewonnen door Margriet Heymans voor Wezen van Woesteland.

Kenneth Kaunda weer vrij man
LUSAKA, 2 JUNI. Kenneth Kaunda, oud-president van Zambia, heeft zich vandaag met de leiding van zijn partij beraden over zijn politieke toekomst, nadat de staat de beschuldiging liet vallen dat hij voorkennis had van een mislukte poging tot staatsgreep.

Geen onderzoek naar Soeharto
JAKARTA, 2 JUNI. Het Indonesische openbaar ministerie stelt een onderzoek in naar corruptiepraktijken onder het bewind van Soeharto, maar heeft geen plannen om het rechtstreeks te richten op de oud-president zelf.

Bij landing zwarte dozen defect
ROTTERDAM, 2 JUNI. Bij het ongeval met de Transavia-Boeing 757 die op 24 december vorig jaar naast de landingsbaan op Schiphol terechtkwam, zijn beide 'zwarte dozen' uitgevallen.

Romario doet niet mee aan WK
ROTTERDAM, 2 JUNI. De Braziliaanse voetballer Romario neemt deze maand geen deel aan het WK voetbal. Hij heeft nog te veel last van een kuitblessure.

NRC Webpagina's
2 JUNI 1998



( a d v e r t e n t i e s)
NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)