U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
( a d v e r t e n t i e )   
Centraal Beheer
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

RVD tegen website huwelijk
Een website over het huwelijk van prins Maurits en Marilène van den Broek mag van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) in de huidige vorm niet op Internet blijven staan.



Al 15.000 brieven aan toekomst
Ongeveer vijftienduizend 'Brieven aan de Toekomst' zijn er de afgelopen dagen al gearriveerd bij het Nederlands Centrum voor Volkscultuur in Utrecht, maar velen zijn vermoedelijk nog bezig met schrijven. Zoals de man die belde om te zeggen dat hij op pagina 64 zat.



Site Rabobank gekraakt; Bankieren via Internet is niet veilig
Bankieren via Internet is niet veilig. Dat blijkt uit een publicatie in het blad Computer Idee. Redacteuren van het tijdschrift laten daarin zien hoe van klanten van de Rabobank vertrouwelijke bankgegevens kunnen worden gestolen door het opzetten van een valse Internetsite.



'Pia, hier Betty'
Mocht de wereld ooit in brand vliegen, dan zal de berichtgeving erover in het NOS Journaal ongetwijfeld iets gezelligs houden. Zoals nu over Indonesië.



Archiefwerk in beeld en geluid
Achteraf heeft de Parijse mei-revolte van 1968 wel iets vertederends: geen echte revolutie, wel veel folklore - dat eindeloze gediscussieer en die ludieke affiches. Maar aan dat schattige beeld kunnen de stemmen van opgewonden radioverslaggevers uit 1968 misschien toch wel wat afdoen.




,,In de Sneak Preview een tipje van de sluier over de komende afleveringen!'', juicht de CBS-site van de oudste nog steeds lopende soap-serie ter wereld, As the World Turns (ATWT voor intimi). De serie is sinds zijn begin in 1956 nog steeds mateloos populair in het (42ste) seizoen bij de Amerikaanse zender CBS.

Vooruitblikken, terugblikken, fanmail en roddels. De gemiddelde soapkijker weet er wel raad mee. De kijkers in Nederland lopen ongeveer twee jaar achter, dus wie de site bezoekt, komt veel onbekende namen tegen. Maar welke soapverslaafde wil nou niet weten hoe het er op lange termijn voorstaat met de maar liefst dertig helden en gemeneriken die de serie bevolken? Voor wie het overigens allemaal even niet even volgen kan, is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Waar is Iva gebleven? De redactie weet raad. Het uiterlijk van de site is als een tv-gids, en dus wat saai. Wie wil inloggen moet dat doen via de CBS site, en een Amerikaanse postcode geven, bv. 65201, in verband met lokaal nieuws.

Fanmail en merchandising, chats en links geven een uitgebreid beeld van de soapwereld in de Verenigde Staten, waarvan slechts een klein deel in Nederland wordt uitgezonden.

Eén ding is zeker en belooft de nodige sensatie voor de toekomst: Holden heeft genoeg van de stalker David, en onderneemt actie. Terwijl Carly een hartafwijking blijkt te hebben die kan lijden tot een hartaanval. Goed om te weten.

(www.cbs.com)

NRC Webpagina's
20 MEI 1998



( a d v e r t e n t i e s)
Rabobank - Maak uw eigen financiele site

BMW - huisselectie showroom

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)