U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
( a d v e r t e n t i e )   
Centraal Beheer
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Winst KLM stijgt naar recordhoogte
AMSTELVEEN, 20 MEI. De KLM heeft in het boekjaar dat per eind maart werd afgesloten een resultaat behaald dat het beste is in de 78-jarige geschiedenis van de luchtvaartonderneming. Dankzij kostenbesparingen en hogere vervoersopbrengsten steeg de nettowinst naar een recordhoogte van 2,2 miljard gulden vergeleken met het zeer teleurstellende resultaat van 236 miljoen over het voorgaande boekjaar.

Doeken Van Gogh geroofd in Rome
ROME, 20 MEI. Drie met pistolen bewapende overvallers hebben gisteravond twee schilderijen van Vincent van Gogh en een werk van Cézanne gestolen uit de Gallerie voor Moderne Kunst in Rome.

India fopte satellieten van VS bij kernproef
ROTTERDAM, 20 MEI. India heeft de voorbereidingen van de kernproeven van vorige week maandag verborgen weten te houden door de spionagesatellieten van de Verenigde Staten op het verkeerde been te zetten. Dat meldt het Britse defensieblad Jane's Defence Weekly in het jongste nummer. India zou aan de vooravond van de drie proeven in de noordwestelijke Thar-woestijn als afleidingsmanoeuvre grote hoeveelheden materieel hebben verplaatst naar Chandipoer, in de oostelijke deelstaat Orissa.

Brussel akkoord met reddingsplan Crédit Lyonnais
BRUSSEL, 20 MEI. De Europese Commissie heeft vanmorgen haar goedkeuring gegeven aan een Frans reddingsplan voor de in grote moeilijkheden verkerende staatsbank Crédit Lyonnais. Voorwaarde is de bank wordt geprivatiseerd en een deel van zijn activiteiten afstoot. De Commissie raamt de Franse staatssteun die de bank sinds 1995 ontving op omgerekend tussen 34 en 49 miljard gulden.

Verpleegsters uit Saoedische cel
LONDEN, 20 MEI. Twee Britse verpleegsters die sinds anderhalf jaar in een Saoedische gevangenis zitten wegens moord op een Australische collega, worden vrijgelaten. Koning Fahd heeft hun straffen teruggebracht tot de tijd die ze al hebben uitgezeten, aldus de Saoedische ambassadeur in Londen.

Noodtoestand na actie mijnwerkers
MOSKOU, 20 MEI. In de Koezbas-mijnstreek achter de Oeral heeft de communistische gouverneur vanmorgen de noodtoestand afgekondigd nadat mijnwerkers alle spoorverbindingen tussen Oost- en West-Rusland hadden versperd. De mijnwerkers eisen betaling van achterstallige lonen.

Van Nieuwenhoven Kamervoorzitter
DEN HAAG, 20 MEI. J. van Nieuwenhoven, Kamerlid voor de PvdA sinds 1981, is de nieuwe voorzitter van de Tweede Kamer. Zij was de enige kandidaat waarover de Tweede Kamer vanmiddag moest stemmen.

Leerlingen niet de dupe van fout bij examen
AMSTERDAM, 20 MEI. Twaalf VWO-leerlingen van het Amsterdamse Amstellyceum die door een fout van hun docent aardrijkskunde een verkeerd onderwerp hadden geleerd voor het eindexamen, worden hiervan niet de dupe. Het onderwerp zal niet meetellen voor de beoordeling.

Financieel brein mafia gevlucht
ROME, 20 MEI. In Italië is met grote verontwaardiging gereageerd op de vlucht van een van de belangrijkste financiële breinen van de mafia, Pasquale Cuntrera. De rechtse oppositie eist het aftreden van de ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie.

Werkloosheid nu op niveau van '81
ROTTERDAM, 20 MEI. Door de aanhoudend sterke groei van de werkgelegenheid is het aantal werklozen over de afgelopen drie maanden gemiddeld uitgekomen op 318.000 mensen,het laagste aantal sinds 1981. Het percentage werklozen van de beroepsbevolking is 4,6, het laagste sinds 1980.

NRC Webpagina's
20 MEI 1998



( a d v e r t e n t i e s)
Rabobank - Maak uw eigen financiele site

BMW - huisselectie showroom

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)