U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Top 60 van de jaren 60. Afgelopen week is aan luisteraars gevraagd hun favoriete top 5 van de jaren zestig in te sturen. Hieruit is de top 60 samengesteld. Radio 2. 14.02-18.00u.

Middagconcert. Bariton Thomas Hampson vertolkt samen met sopraan Dawn Upshaw en het Nieuw Sinfonietta werken van Wagner, Berio, Duparc, Wolf, Ford, Copland en Ives. Radio 4, 14.02-16.00u.

De Nederlanden. Tweede aflevering van een speciaal soort compositie de Cyclofonie, wat 'kringloop van geluid' betekent van componist Hans Kox. Cyclofoniën zijn een open vorm van muziek waarbinnen van alles kan gebeuren. Radio 4, 17.00-18.00u.

Avondconcert/Opera live. Opnamen van 9 mei uit het Concertgebouw van Benjamin Brittens opera The Rape of Lucretia. Met medewerking van onder anderen bariton Peter Coleman Wright, alt Sara Fulgoni en mezzo-sopraan Susan Bickley. Radio 4, 19.02-22.30u.

Volgspot-live. Gasten zijn het Rosenberg Trio, de groep Poëziefasol, de Vlaamse groep Die Anarchistische Abendunterhaltung. Tevens een eerder uitgezonden optreden van het duo Acda en De Munnik. Radio 2, 22.02-24.00u.

Easy listening. Een twee uur lang herdenkingsprogramma over de donderdag op 82-jarige leeftijd overleden Amerikaanse zanger Frank Sinatra. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.

ZONDAG

Vroege vogels. In de cursus 'vroege vogelzang' laat Nico de Haan de roodborst horen, een vogeltje dat wel 40 tot 50 melodietjes kent. Radio 1, 8.08-10.00u.

OVT. In het eerste uur de column van Jan Wolkers en een gesprek met Koen Croese over zijn boek Interventie op Afspraak. In het tweede uur het derde deel in de serie over Nederlandse joden die naar Israel emigreerden. Radio 1, 10.02-12.00u.

Muziekmozaïek. Willem Duys in een eerder opgenomen programma met daarin zijn persoonlijke herinneringen aan Frank Sinatra. Radio 2, 10.02-11.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Directeur van Amnesty International Adri Kemps en de directeur Dick Oosting van Vluchtelingenwerk discussiëren over strategische keuzes en de gevolgen daarvan voor hun organisaties. Ook de Vlaamse dichter Peter Theunynck en de debuterende Somalische schrijfster Yasmine Allas. Radio 5, 13.08-15.00u.

Middagconcert. Concert in het kader van het EBU-concertseizoen met vanmiddag dansmuziek uit Madrid. Uitgevoerd wordt werk van Enrique Granados, Benjamin Britten/Lennox Berkely, Isaac Albeniz, Roberto Gerhard (Alegrias), Maurice Ravel en Manuel de Falla (Danza Espagnola). Radio 4, 14.00-16.30u.

Hair, 30 jaar na dato. Ter afsluiting van de Week van de Jaren Zestig een vier uur durende live-uitzending over de musical Hair. De musical die symbool werd voor veranderingsgezinde jongeren aan het eind van de jaren zestig, ging precies dertig jaar geleden in première. Met studio-gasten onder wie Bill van Dijk, Simon Vinkenoog, Albert Mol en Thijs van Leer wordt o.a. teruggeblikt op het succes van de musical, de betekenis en het tijdperk. Op 27 augustus a.s. gaat Hair opnieuw in Nederland (Maastricht) in première. Radio 2, 14.02-18.00u.

Volgspot. Live-gesprek met acteur Pim Vosmaer die bekend is geworden door een rol in de soap Onderweg naar Morgen en nu meedoet aan het toneelstuk De Koopman, een eigentijdse bewerking van Shakespeare's The Merchant of Venice. 0.02-1.00u.

MAANDAG

De tafel van Pam. Bespreking van het boek Vreemde Buren. Over Politiek in Nederland en België van politiek redacteur Derk Jan Eppink van De Standaard in Brussel. Hij is bij de bespreking aanwezig en geeft commentaar. Radio 1, 16.01-17.00u.

NRC Webpagina's
16 EN 17 MEI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)