U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Radio Uit. Gesprek met het duo Jochem Fluitsma en Eric van Tijn dat de afgelopen twintig jaar verantwoordelijk was voor tientallen Nederlandse hits. Het duo schreef ook de Nederlandse bijdrage Hemel en Aarde dat zangeres Edsilia Rombley vanavond tijdens het songfestival zingt. Radio 5, 17.05-17.50u.

Easy listening. Ruim aandacht voor componist Burt Bacharach die in de jaren zestig tal van hits scoorde en dinsdag 70 jaar wordt. Hij komt zelf aan het woord, evenals zangeres Dionne Warwick die veel van zijn nummers zong. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.

ZONDAG

OVT. Na de column van Jan Wolkers een gesprek met de directeur van het RIOD professor Hans Blom over het onderzoek naar de opvang van joden, zigeuners, politieke gevangenen en Indische kampgevangenen na de oorlog in de Nederlandse samenleving. Verder het tweede deel in de 5-delige serie over de emigratie van joden naar Israel. Radio 1, 10.02-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Debat over de vraag of flexibilisering van het werk ook een bevrijding - bijvoorbeeld minder stress - kan betekenen. Radio 5, 13.08-15.00u.

MAANDAG

Hoe ik manhaftig ouder groei. Radiodocumentaire van de 77-jarige oud-programmamaker Gabri de Wagt over het ouder worden. Hij belicht de seksualiteit, angst voor de dood, ziekte en vriendschap met de kinderen. Radio 5, 13.08-14.00u.

Ophef en vertier. Onder anderen de fotografe Catrien Ariëns over haar opdracht voor een serie foto's met als onderwerp Zondag en een discussie over grenzen aan het copyright op het werk van scenarioschrijvers. 14.02-16.00u.

Boven het dal. Rechtstreeks gesprek met denker en oprichter van het automatiseringsconcern BSO/Origin, Eckart Wintzen. Hij is zeer begaan met het milieu en wil de BTW vervangen door de BOW (belasting ontrokken waarde). Een gesprek over de zin van ondernemen. Radio 5, 16.02-16.45u.

NRC Webpagina's
9 EN 10 MEI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)