U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Status van omroepen afschaffen
De nieuwe raad van bestuur van de publieke omroep wil het onderscheid tussen A-, B-, en Comroepen afschaffen. Daarmee wordt vanaf het jaar 2000 het ledenaantal van de verschillende omroepvereniging minder belangrijk voor de hoeveelheid zendtijd die de omroepen krijgen toegewezen.



Bill Gates ontketent pr-circus
Microsoft is een zware publiciteitscampagne begonnen, nu op grond van monopoliepraktijken de verkoop van het besturingsprogramma Windows 98 dreigt te worden gedwarsboomd. ,,Het is te gek voor woorden'', zegt topman Bill Gates.



Vobis kandidaat voor overname Tulip
Het Duitse computerbedrijf Vobis zegt een serieuze kandidaat te zijn voor overname van de pc-fabriek van Tulip in Den Bosch. Vobis zal waarschijnlijk vanaf morgen pc's gaan assembleren op de productiefaciliteit van de in surseance van betaling verkerende computerfabrikant.



Digitalen kunnen wachten
Per 1 april hield Fashion TV, een geheel aan modeshows gewijde televisiezender, het analoog voor gezien en ging over op (ongecodeerde) digitale satellietuitzendingen. Maar na een dag was de zender al weer terug op de gebruikelijke analoge frequentie. Het aantal protesten was groot geweest, liet een onderin beeld geprojecteerde tekst weten. Men bleef nog een paar weekjes analoog, om de kijkers de gelegenheid te bieden een digitale satellietontvanger te kopen.




In de Digital Journalist, een maandelijks multimedia tijdschrift over fotojournalistiek, zijn reportages te vinden waarbij foto's, tekst, filmpjes en geluidsfragmenten worden gebruikt. Eerder werd er aandacht besteed aan fotografen die tijdens oorlogen in Vietnam en Indochina stierven en de Amerikaanse presidenten van de afgelopen 25 jaar. Deze maand een reportage over filmfoto's die ,,tegenwoordig het succes van een film kunnen bepalen''.

(dirckhalstead.org)

NRC Webpagina's
6 MEI 1998



( a d v e r t e n t i e s)
Rabobank Internetbankieren

BMW - huisselectie showroom

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)