U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 


  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Daimler-Benz stuurt aan op fusie met Chrysler
STUTTGART, 6 MEI. De autoproducenten Daimler-Benz en Chrysler praten met elkaar over een fusie. Het Duitse en het Amerikaanse bedrijf hebben vanmorgen een bericht hierover in de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal bevestigd.

Deense regering dwingt stakers werk te hervatten
KOPENHAGEN, 6 MEI. De Deense regering zal het parlement een wet voorleggen die een einde maakt aan de staking die nu al negen dagen duurt. De wet wordt donderdagnacht van kracht. Vrijdag is een algemene feestdag, zodat de werknemers maandag het werk moeten hervatten.

Boeing in Peru neergestort
LIMA, 6 MEI. Een Boeing 737 met 87 inzittenden, de meesten werknemers van het Amerikaanse bedrijf Occidental Petroleum, is gisteren neergestort in de jungle van Peru. Reddingswerkers hebben het toestel nog niet kunnen vinden, maar vermoedelijk ligt het wrak bij het dorp Andoas in de Amazone.

Israel verwerpt 'dictaat' Amerika
LONDEN, 6 MEI. De Verenigde Staten hebben Israel en de Palestijnen gisteren gevraagd het vredesoverleg volgende week in Washington te vervolgen, op voorwaarde dat zij met Amerikaanse voorstellen voor een interim-regeling hebben ingestemd.

ETA schiet raadslid dood
MADRID, 6 MEI. De Baskische afscheidingsbeweging ETA heeft vanochtend een raadslid van de stad Pamplona vermoord. Het slachtoffer, de 63-jarrige Tomás Caballero, werd op straat door zijn hoofd geschoten.

Arthur Numan bij Glasgow Rangers
ROTTERDAM, 6 MEI. Voetballer Arthur Numan van PSV speelt volgend seizoen voor het Schotse Glasgow Rangers. Numan is de derde Nederlandse international die bij PSV vertrekt.

Yssel-Vliet doet bod op Wilton
ROTTERDAM, 6 MEI. De scheepsbouwonderneming Yssel-Vliet Combinatie in Capelle aan den IJssel overweegt de Schiedamse reparatiewerf Wilton-Fijenoord over te nemen.

Extra charters supporters onmogelijk
AMSTERDAM, 6 MEI.Voetbalsupporters van Juventus en Real Madrid kunnen op 20 mei niet met speciale chartervluchten op Schiphol landen. Die dag wordt in Amsterdam de finale van de Champions League gespeeld. Voor circa 160 charters is dan geen plaats wegens het maximum aantal vluchten op de luchthaven. Ook het privé-vliegtuig van de Rolling Stones krijgt geen toestemming in Amsterdam te landen.

Bij overstromingen in Italië zeker 17 doden
ROME, 6 MEI. Bij overstromingen en aardverschuivingen na zware regenval zijn in het zuiden van Italië zeker 17 mensen omgekomen. Vanmorgen werden nog ongeveer tachtig mensen vermist. Duizenden mensen zijn dakloos geworden. Het getroffen gebied ligt ten noordoosten van Napels.

NRC Webpagina's
6 MEI 1998



( a d v e r t e n t i e s)
Rabobank Internetbankieren

BMW - huisselectie showroom

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)