U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    V O O R P A G I N A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 


  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

1.535 Lintjes van de koningin

Door een onzer redacteuren
DEN HAAG, 29 APRIL. Tijdens de jaarlijkse zogenoemde 'lintjesregen' ter gelegenheid van Koninginnedag zijn vandaag in totaal 1.535 onderscheidingen uitgedeeld.

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn dat er 130 meer dan vorig jaar. Een kwart van de gedecoreerden is vrouw. Opvallend is dat opnieuw veel mensen uit het vrijwilligerswerk zijn onderscheiden. Onder de meer bekende Nederlanders die dit jaar tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw werden benoemd, zijn Rudi Fuchs, directeur van het Stedelijk Museum in Amsterdam en de actrices Petra Laseur en Kitty Courbois. Hetzelfde gebeurde met de componist Willem Breuker.

Tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau werd Greetje den Ouden-Dekkers benoemd, oud-voorzitter van de Emancipatieraad. In dezelfde orde werd onderscheiden de bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, publicist en oud-correspondent van deze krant in Tokio, Karel van Wolferen. Deze onderscheiding kreeg ook Kees Storm, voorzitter van de raad van bestuur van verzekeraar Aegon. Hij is onlangs nog gekritiseerd wegens de in brede kring als 'buitensporig' gekenmerkte optieregeling voor topmanagers bij zijn bedrijf.

In de financiële sector werd ook Hans Bartelds, voorzitter van de raad van bestuur van het financiële conglomeraat Fortis Amev, benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau zijn onder anderen benoemd de cabaretier Rients Gratama, judoka Angelique Seriese, de atlete Nelli Cooman en acteur Henk Votel.

Ook oud-directeur Harry Groen van de Nederlandse Credietverzekeringsmaatschappij en nu VVD-wethouder in het nieuwe college van Amsterdam is vanmorgen als 'Ridder' in deze categorie onderscheiden. Volgens Binnenlandse Zaken is 77 procent van de aanvragen voor onderscheidingen gehonoreerd. Vorig jaar was dat nog 60 procent.

Kabinet voor Nederlands-Antilliaanse en Arubaanse zaken

Binnenlandse Zaken

Buitenlandse Zaken en Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

Buitenlandse Zaken

Buitenlandse Zaken en Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Defensie

Economische Zaken

Financiën

Justitie

Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

Verkeer en Waterstaat en Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Verkeer en Waterstaat en Economische Zaken

NRC Webpagina's
29 APRIL 1998



Domicilie Cover

Domicilie,
voor wie zich vestigt in het buitenland.

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)