U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Radio 1-Journaal. In de komende vier weken wordt op de zaterdagen aandacht besteed aan de zwevende kiezer. Verslaggever Marcel Oosten tracht antwoord te vinden op de vraag welke actuele zaken ervoor zorgen dat de zwevende kiezer op 6 mei zijn/haar beslissing kan nemen. Radio 1, 12.15-14.00u.

Overleven in Cambodja. Zesde aflevering uit een serie van tien over hoe de Cambodjaanse bevolking de beroerde omstandigheden overleeft. Diverse organisaties helpen de bevolking met projecten waarmee geld kan worden verdiend zoals aanplant van suikerriet en rijst. Radio 5, 15.02-15.30u.

Radio uit. Een gesprek met filosoof Maarten Doorman over de bundel Het scherm der verbeelding met essays over televisie waarin o.a. gepleit wordt het medium eens serieus te nemen. Radio 5, 17.05-17.50u.

Avondconcert / Opera live. Rechtstreekse uitzending uit de Metropolitan opera in New York van Die Meistersinger von Nürnberg van Richard Wagner. Solisten onder anderen Eva Johansson als Eva en Wendy White als Magdalene. Radio 4, 18.00-24.00u.

Easy listening. Studio-sessies van het Miles Davis Kwintet in de jaren tussen 1965 en 1968, het Metropole Orkest en aandacht voor het Franse chanson naar aanleiding van het boek La vie en rose. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.

1E PAASDAG

De andere wereld van zondagochtend. Gesprek met de 49-jarige Alan Reeve over verzoening. Hij schoot in 1981 na ontsnapping uit een gevangenis in Engeland in Amsterdam een politieagent dood. Hij kreeg daarvoor 15 jaar cel en werd in 1992 vrijgelaten waarna hij door de wereld trok en uiteindelijk bij zijn vrouw in Ierland belandde. Radio 1, 7.07-8.00u.

Vroege vogels. Met onder meer een aflevering over de roep van de pimpelmees in de cursus vogelzang. Radio 1, 8.08-10.00u.

OVT. In het eerste uur een debat met deskundigen over de betekenis en naweeën van de West-Indische Compagnie en in hoeverre onze generatie nog verantwoordelijk gesteld kan worden voor de slavenhandel en slavernij. In het tweede uur het elfde en laatste deel in de documentaire-serie over de ondergang van de WIC. Radio 1, 10.02-12.00u.

Radio 1-journaal. Rechtstreeks gesprek met FNV-voorzitter Lodewijk de Waal over thema's die in de komende verkiezingscampagne en in de formatie een rol gaan spelen: marktwerking, privatisering, armoedebestrijding en de problemen in de zorgsestor. Radio 1, 13.30-14.00u.

Middagconcert. Opnamen van het tango-concert door het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van Joseph Pons m.m.v. Carel Kraayenhof op bandoneon. Te horen zijn werken van Strawinski, Hector Villa-Lobos, Darius Milhaud, Astor Piazzolla en Alberto Ginastera. Radio 4, 14.02-16.30u.

Jazz op vier. Het Benny Golson Quartet, opgenomen op 9 oktober 1997 in het Bimhuis in Amsterdam. Radio 4, 23.00-24.00u.

2DE PAASDAG

KRO's Tijd voor twee. Gast is de schrijver Geerten Meijsing wiens boek Tussen mes en keel voor de Libris Literatuur Prijs is genomineerd. Redacteur Arno Kantelberg van HP/De Tijd mag twee minuten over zijn boekje met voetbaltaal praten. Radio 2, 12.02-14.00u.

Formule 1. Speciale paas-uitzending over De herrijzenis met columns, reportages en gesprekken. Onder anderen drs. Ineke Stroeken legt uit wat we eigenlijk zouden moeten vieren met Pasen; vrijwilligers in Goes die ervoor zorgen dat oude locomotieven niet op de schroothoop terecht komen en wat er in je hoofd omgaat als de dokter zegt dat je een dodelijke ziekte hebt maar weer helemaal geneest. Carla Bogaards maakte er een column over. Radio 1, 14.02-16.00u.

De tafel van Pam. Bespreking van het boek Egypte: Een goed man slaat soms zijn vrouw. Schrijver Joris Luyendijk is als gast aanwezig. Radio 1, 16.02-17.00u.

Opium radio. Oud-museum-directeur Frans Haks en zijn partner Johan Ambaum bezochten de tentoonstelling over 800 jaar Europees eetbestek in het museum Boijmans Van Beuningen. Verder o.a. Felix Kaplan over zijn roman Moskou retour, Thomas Verbogt over zijn boek Zomerval en Robert Metkemeijer over mythen en meningen over akoestiek. Radio 1, 20.02-22.00u.

De avonden. Joop Visser heeft een gesprek met Kamerlid voor het CDA Van de Camp over het onderwijs. Tegen elven Cubaanse muziek en in het tweede uur een reportage over verzamelaars van grammofoonplaten. Radio 5, 22.02-24.00u.

Damokles. Over mensen die op latere leeftijd blind zijn geworden en geconfronteerd worden met bizarre beelden die op hun netvlies geprojecteerd lijken te worden. Pas de laatste jaren wordt over dit verschijnsel - bekend onder de naam Syndroom van Bonnet - gesproken een geschreven. Radio 1, 0.02-1.00u.

NRC Webpagina's
11, 12 EN 13 APRIL 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)