U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Tema. In het magazine over onderwijs, zorg en arbeid vanmiddag chronische spijbelaars, hersenletselpatiënten en de expositie in Amsterdam over het beroep huisvrouw. Radio 5, 14.02-15.00u.

Overleven in Cambodja. In deze vijfde aflevering van de tiendelige serie over Cambodja aandacht voor de problematiek van de vluchtelingen die door hongersnood en oorlogsdreiging begin jaren 80 hun heil zochten in Thailand. Radio 5,15.00-15.30u.

Radio Uit. O.a. een gesprek met pr-adviseur en oud-NOS-verslaggever Ton Elias n.a.v. de VPRO-serie Het jaar van de opvolging. Radio 5, 17.02-17.45u.

Avondconcert. Opnamen van de opera La Favorita van Donizetti door het Radio Symfonie Orkest en het Groot Omroepkoor onder leiding van Kees Bakels. Solisten zijn onder anderen tenor Stuart Neill, mezzo-sopraan Dagmar Peckova en bariton Geert Smits. In de pauze de wekelijkse opera-quiz. Radio 4, 19.02-22.30u.

4 FM. Gast is onder anderen de Amerikaanse jazzmuzikant Ghasem Batamuntu. Radio 4, 22.30-24.00u.

Volgspot-live. Met de Zeeuwse muziekgroep Blof, het Rotterdamse trio Unter der Linde, het Nederlandse duo dat Napolitaanse liederen zingt La Passionne en de Belgische zangeres An Pierle. Radio 2, 22.02-24.00u.

Easy listening. Mondharmonicaspeler, gitarist en fluitist Jean 'Toots' Thielemans geeft commentaar op zijn eigen opnamen. Hij vertelt ook over zijn samenwerking met Benny Goodman, Quincy Jones, Ella Fitzgerald, Lionel Richie, Billy Joël, Paul Simon en Sting. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.

ZONDAG

Vroege vogels. Behalve reportages, gesprekken en ironie ook de derde aflevering in de cursus Vroege Vogelzang met het geluid van de zanglijster. Radio 1, 8.08-10.00u.

OVT. Direct uit het Gemeente-archief van Amsterdam gesprekken met journalist Geert Mak, de historicus Maarten Prak en directeur van het archief Wil Pieterse. Na elf uur de tiende aflevering in de radiodocumentaire over de geschiedenis van de West-Indische Compagnie en de Atlantische handel in de zeventiende en achttiende eeuw. Radio 1, 10.02-12.00u.

Lijsttrekkersdebat. Wim Kok (PvdA), Jaap de Hoop Scheffer (CDA), Frits Bolkestein (VVD) en Els Borst (D66) worden in een rechtstreekse uitzending uitgedaagd hun politieke standpunten toe te lichten. Radio 1, 12.02-14.00u.

MAANDAG

Ophef en vertier. O.a. een gesprek met journalist/schrijver Martin van Amerongen over het glossy muziektijdschrift De muze van het Museumplein waarvan hij hoofdredacteur is. Verderr de popularisering van klassieke muziek met recensent Bas van Putten, bariton Henk Poort en Stef Collignon van de Philips Music Group. 14.02-16.00u.

NRC Webpagina's
4 EN 5 APRIL 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)