U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kok informeerde Kamer niet juist
Premier Kok heeft in 1993 als minister van Financiën de Tweede Kamer ,,niet geheel juist'' geïnformeerd rondom de verzelfstandiging van Koninklijke PTT Nederland (KPN). Volgens de Algemene Rekenkamer heeft Kok vijf jaar geleden een afspraak gemaakt met Koninklijke PTT Nederland die de schatkist 1,1 miljard gulden heeft gekost.



PC-aangifte rukt op
Steeds meer Nederlanders leveren hun aangiftebiljet voor de inkomstenbelasting in elektronische vorm in.



Nutsbedrijf ENW stapt uit telecom, Brits Colt neemt over
Energie Noord West (ENW) verkoopt zijn telecombedrijf voor 141 miljoen gulden aan het Britse telecommunicatiebedrijf Colt.



Een beetje samen op Internet
Ze moeten het razend druk hebben bij de firma Mirabilis. Met hun 9 miljoen abonnees. Zo druk, dat ze geen tijd hadden om een e-mail te beantwoorden met de vraag hoeveel van deze abonnees die het programma ICQ (spreek uit: I seek you) gebruiken, uit Nederland afkomstig zijn.




Het Caraïbische eiland Montserrat werd drie jaar geleden opgeschrikt door een ontwakende vulkaan. Sindsdien vluchtten zo'n 8.000 van 11.000 bewoners. Het eiland veranderde ingrijpend: de hoofdstad werd opgedoekt, het postkantoor is nu in iemands slaapkamer. Hoe leeft men onder de dreiging van een vulkaan? National Geographic heeft er deze maand een special aan gewijd. Met veel geologische informatie.

(www.nationalgeographic.com)

NRC Webpagina's
31 MAART 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)