U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Arafat brengt privé-bezoek aan Anne Frank-huis
AMSTERDAM, 31 MAART. De Palestijnse president, Yasser Arafat, heeft vanmiddag een privé-bezoek gebracht aan het Anne Frank-huis in Amsterdam. Het was de eerste keer dat hij een museum bezocht dat is gewijd aan de vervolging van de joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Volgens burgemeester Patijn, die vandaag de gastheer was van Arafat, heeft de Palestijnse voorman zelf gevraagd het museum te mogen bezoeken.

Haagse verplegers in vrijheid gesteld na uitspraak hof
DEN HAAG, 31 MAART. In de strafzaak tegen twee Haagse verplegers heeft het gerechtshof in Den Haag de 42-jarige André du M. vandaag in vrijheid gesteld. De Haagse rechtbank had Du M. vorig jaar veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. Het hof veroordeelde hem tot twee jaar gevangenisstraf waarvan acht maanden voorwaardelijk. Het spreekt hem vrij van zes moorden op bejaarde Haagse vrouwen. Wel acht het hof bewezen dat hij in 1980 zijn schoonmoeder door middel van insuline om het leven heeft gebracht. De 38-jarige verpleger John H., de zwager van André du M., werd vrijgesproken van moord op de 94-jarige mevrouw A. Fischer, met wie John H. kort voor haar dood was getrouwd. Het hof veroordeelde John H. wegens meermalen gepleegde diefstallen wel tot twaalf maanden gevangenisstraf, waarvan drie voorwaardelijk.

PC-aangifte rukt op
ROTTERDAM, 31 MAART. Steeds meer Nederlanders leveren hun aangiftebiljet voor de inkomstenbelasting in elektronische vorm in. Dit jaar zal het aantal aangiften per diskette waarschijnlijk rond het miljoen uitkomen. In totaal heeft de Belastingdienst dit jaar bijna vijf miljoen aangiftebiljetten verstuurd.

Energiebedrijf verkoopt kabelnet
ROTTERDAM, 31 MAART. Energie Noord West (ENW) verkoopt zijn telecombedrijf voor 141 miljoen gulden aan het Britse telecommunicatiebedrijf Colt.

Oudste kaart van Londen aangevuld
LONDEN, 31 MAART. Van de oudste kaart van Londen is een ontbrekend deel bij toeval ontdekt op de achterkant van een 16de-eeuws olieverfschilderij in het Duitse Dessau.

Borst pleit voor basisverzekering
DEN HAAG, 31 MAART. De financiering van de gezondheidszorg moet worden veranderd. Een basisverzekering voor alle Nederlanders lijkt de oplossing, aldus Minister Borst gisteren in Leiden.

Roemeense premier vertrekt
BOEKAREST, 31 MAART. Victor Ciorbea, premier van Roemenië, heeft zijn ontslag ingediend. Hij maakt daarmee een eind aan een politieke crisis.

Boot Somaliërs zinkt bij Jemen
GENEVE, 31 MAART. Voor de kust van Jemen zijn vorige week 180 Somalische vluchtelingen verdronken toen hun boot zonk. Dat heeft het Hoge Comissariaat voor Vluchtelingen van de Verenigde Naties vandaag in Genève meegedeeld.

Sobere wedstrijd tegen Nigeria
DEN HAAG, 31 MAART. De omstreden voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Nigeria gaat door, maar in versoberde vorm.

NRC Webpagina's
31 MAART 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)