U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Oscar voor Van Diems 'Karakter'
De Nederlandse film Karakter van regisseur Mike van Diem is bekroond met de Oscar voor de beste niet-Engelstalige film.



Uitgever Random naar Bertelsmann
Het Duitse mediaconcern Bertelsmann koopt Random House, de grootste boekenuitgever in de Verenigde Staten.



Deel van wet uitgesteld om probleem met millennium
De uitvoering van een deel van de Bijstandswet wordt een jaar uitgesteld wegens het millenniumprobleem.



Adviesraad: tweedeling in scholen dreigt
De selectie van zogeheten 'voorhoedescholen', die als eerste geld krijgen om computers in te voeren, kan leiden tot een tweedeling in het onderwijs op het gebied van informatie- en communicatietechnologie (ICT).



Nieuwe krant Franstaligen in Wallonië
België heeft sinds vanmorgen een nieuwe Franstalige krant, Le Matin.



De ondergang die miljoenen mensen gelukkig maakt
In Hollywood zijn de afgelopen nacht elf Oscars toegekend aan de film Titanic. Miljoenen mensen hebben hem al gezien. Die populariteit heeft uiteraard te maken met het liefdesverhaal in de film.



Ik zou ook wel rijk willen zijn
Steve Dorner bedacht het e-mailprogramma dat nu door miljoenen mensen wordt gebruikt. Hij zag helaas over het hoofd dat hij er puissant rijk mee kon worden - Dorner wilde eigenlijk alleen 'een probleem oplossen'. Een beetje spijt heeft hij wel.



De gaten in Windows
Smurf, boink, teardrop en nuke. Internetgebruikers die door één van deze programma's getroffen worden zien opeens hun scherm blauw worden. Er zit niets anders op dan de computer te herstarten.



Japan wil mobiel bellen via luchtschepen Japan gaat de komende jaren tweehonderd luchtschepen gebruiken als goedkoop alternatief voor dataverkeer via de satelliet.



Liever Berlusconi dan Murdoch
Onderhandelingen van Silvio Berlusconi met Rupert Murdoch over verkoop van zijn tv-bedrijf zijn mislukt. Zelfs links Italië, dat Berlusconi hekelt wegens zijn dominante positie in de commerciële televisie, haalt opgelucht adem.



'Gedwongen ontslag HMG blijft beperkt' De sanering bij de Holland Media Groep (HMG), het bedrijf achter de tv-zenders RTL4, RTL5 en Veronica, kan voor een belangrijk deel plaatsvinden zonder gedwongen ontslagen.




Afrika wordt vaak alleen met armoede, ziekte, oorlog, honger en corruptie geassocieerd. Dat Afrika meer is, probeert de in Nederland gehuisveste website Africa Server ('de virtuele toegangspoort tot Afrika') te laten zien door ook de positieve kanten van het werelddeel te belichten. Hoe staat het met de ontwikkeling van Internet? Wat leeft er onder Afrikaanse kunstenaars? Ook aan huisvesting en mensenrechten wordt aandacht besteed.

(www.africaserver.nl)

NRC Webpagina's
24 MAART 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)