U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

SER unaniem in advies nieuw belastingstelsel
DEN HAAG, 23 MAART. Werkgevers, werknemers en onafhankelijke deskundigen zijn het in de Sociaal-Economische Raad het afgelopen weekeinde unaniem eens geworden over een advies aan de regering over het belastingstelsel voor de volgende eeuw. Om de groei van de werkgelegenheid te stimuleren moeten de directe belastingen (loon- en inkomstenbelasting) worden verlaagd en de indirecte belastingen (BTW en milieuheffingen) verhoogd. De verschuiving levert volgens de SER een substantiële bijdrage aan de 'vergroening' van het fiscale stelsel, waarbij milieuvervuilend gedrag zwaarder wordt belast. De raad is het ook eens geworden over een andere heffing op vermogenswinst.

Clinton in Afrika
NAIROBI, 23 MAART. De Amerikaanse president Bill Clinton is vanochtend in Ghana gearriveerd, het begin van een elfdaags bezoek aan zes Afrikaanse landen. De Amerikaanse regering spreekt over een 'wedergeboorte' van het zwarte continent en belooft een nieuwe 'partnerrelatie' met hervormingsgezinde Afrikaanse leiders.

Regelaars treinverkeer willen werk neerleggen
ROTTERDAM, 23 MAART. De verkeersleiders van de Nederlandse Spoorwegen in Roosendaal en Breda overwegen donderdagochtend om 9 uur het werk enkele uren neer te leggen uit protest tegen de hoge werkdruk. Dit heeft de spoorwegvakbond FSV, die de actie steunt, vanmorgen meegedeeld. De werkonderbreking zou het treinverkeer in vrijwel geheel Nederland stilleggen of ontregelen. De NS houdt vooralsnog geen rekening met een staking.

Vermindering van olieproductie: prijs snel omhoog
ROTTERDAM, 23 MAART. De grote olieproducerende landen hebben gisteren besloten tot vermindering van hun productie. In reactie daarop schoot de prijs van de toonaangevende Noordzee-olie Brent vanochtend met bijna 10 procent omhoog tot ruim 16 dollar per vat.

Havenbedrijf als overheids-NV
DEN HAAG, 23 MAART.Het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam (GHR) moet worden verzelfstandigd tot een overheids-NV om behalve op publiek terrein ook commercieel en financieel beter te kunnen functioneren. Alleen op die manier kan het Rotterdamse mainportbeleid in de toekomst succes hebben. Dat concludeert een commissie onder leiding van SER-voorzitter De Vries.

Ciampi ontkent belofte aan Zalm
YORK, 23 MAART. De Italiaanse minister van Financiën, Ciampi, heeft zijn Nederlandse collega Zalm nooit toegezegd dat het Italiaanse parlement een standpunt over de begroting zou bepalen voordat de Europese staats- en regeringsleiders begin mei beslissen welke landen kunnen deelnemen aan de laatste fase van de EMU. Ciampi zei zaterdag in de marge van het informele overleg van de ministers van Financiën van de Europese Unie in York dat hij heeft toegezegd dat de Italiaanse regering uiterlijk 20 april een begroting voor drie jaar presenteert. Maar het parlement kan volgens hem zelf bepalen wanneer het deze begroting behandelt.

Sinn Fein weer bij vredesoverleg
LONDEN, 23 MAART. Sinn Fein, de politieke vleugel van het verboden Ierse Republikeinse Leger (IRA), heeft zaterdag besloten om vanaf vandaag weer mee te doen aan het Noord-Ierse vredesoverleg. Het overleg is de beslissende fase ingegaan na een weekeind vol geweld en onverzoenlijke woorden. De Ierse politie heeft gisteren een zware autobom gevonden, vlakbij de grens met Noord-Ierland. De bom is vermoedelijk het werk van een splintergroep die zich heeft afgescheiden van de IRA en tegen het vredesproces is.

Kinderfestijn loopt uit op chaos
UTRECHT, 23 MAART. Een kinderfestijn in de Jaarbeurs in Utrecht is dit weekeinde uitgelopen op een totale chaos. De belangstelling voor Kids World, waarmee het tv-station Kindernet zijn tienjarig bestaan vierde, was zo overweldigend groot dat ouders met kinderen gemiddeld twee uur bij de kassa moesten wachten.

Garschagen chef Vrij Nederland
ROTTERDAM, 23 MAART. O. Garschagen wordt de nieuwe hoofdredacteur van het opinieweekblad Vrij Nederland. Hij is nu correspondent in de Verenigde Staten voor de Volkskrant. Garschagen is de opvolger van de in september overleden J. van Tijn.

NRC Webpagina's
23 MAART 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)