U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Top 50. Luisteraars van Radio 2 konden de afgelopen week in het kader van de Week van het Nederlandse lied hun favoriete Top 5 insturen. Hoge noteringen kregen de klassiekers Vluchten kan niet meer (Frans Halsema en Jenny Arean), Het Dorp (Wim Sonneveld), Terug naar de kust (Maggie McNeal), Dromen zijn bedrog (Marco Borsato) en Papa (Stef Bos). Verder blijken ook liedjes van Boudewijn de Groot en Herman van Veen populair te zijn. Vanmiddag de juiste klassering van de Top 50. Radio 2, 14.02-18.00u.

Radio uit. Gesprek met de Nederlandse fotograaf Koen Wessing die exposities heeft in Antwerpen en Den Haag. Wessing baarde in 1973 internationaal opzien met een serie over de val van de Chileense president Salvador Allende. Radio 5, 17.05-17.50u.

Tokkelfestival. Opnamen van het tokkelfestival dat van 3 tot 8 februari in Amsterdam werd gehouden. Aandacht voor de traditionele Arabo-Andalusische muziek van Henri Agnel op de guiterne en ud en de Latijns-Amerikaanse muziek van Lincoln Almada op harp. Radio 4, 18.00-19.00u.

Avondconcert/Opera live. Rechtstreekse uitzending uit de Metropolitan Opera in New York waar L'eliser d'amore van Donizetti wordt uitgevoerd. Met onder anderen Ruth Ann Swenson en Luciano Pavarotti. Het koor en orkest van 'de Met' staan onder leiding van Maurizio Beinini. Radio 4, 19.02-22.30u.

Volgspot-live. Optredens van Thé Lau, de Belgische zanger Guido Belcanto, de cabaretier Johan Hoogeboom en de Achterhoekse zanger-componist Jan Ottink. Radio 2, 22.02-24.00u.

Easy listening. De allerlaatste cd-productie van de inmiddels 72-jarige Sir George Martin - de voormalige vijfde Beatle - met zijn meest geliefde Beatle-songs vertolkt door o.a. Celine Dion, Phil Collins en de filmsterren Goldie Hawn en Sean Connery. Martin vertelt in een gesprek ook hoe hij vlak voor John Lennons dood de mogelijkheden besprak om een aantal Beatle-successen opnieuw uit te brengen. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.

ZONDAG

OVT. In het eerste uur o.a. aandacht voor de geschiedenis van grootgrutter Albert Heyn die nu ook Azië en Zuid-Amerika wil veroveren en de internationale bijeenkomst van socialistische jongeren in Laren in 1934 toen Willy Brandt door de Nederlandse politie het land werd uitgezet. In het tweede uur het zevende deel van de serie over de geschiedenis van de West-Indische Compagnie. Radio 1, 10.02-12.00u.

Radio 1-journaal. Rechtstreeks gesprek met president-directeur van de KLM, L. van Wijk over onder andere de luchtvaartpolitiek van het Paarse kabinet en de toekomst van Schiphol en KLM. Radio 1, 13.30-14.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Een aantal tolken discussiëren over de rol van de tolk bij het eerste verhoor van een asielzoeker op Schiphol. Ook een fragment uit het toneelstuk Met onbekende bestemming over asielzoekers. Verder geeft cineast-fotograaf Johan van der Keuken een rondleiding in de installatie lichaam en stad. Radio 5, 13.08-15.00u.

Volgspot. Gast is de actrice Beppie Melissen die een rol speelt in het stuk De Verbouwing van de Theatergroep Carver. In het stuk spelen ook de acteurs Jim van der Woude en René van 't Hof. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

MAANDAG

Ophef en vertier. O.a. gesprekken met de acteurs Geert de Jong en Peter Tuinman over het stuk John Gabriël Borkman van Henrik Ibsen en met beeldhouwer Peer Veneman van wie in het Stedelijk een overzichtstentoonstelling te zien is. Radio 5, 14.02-16.00u.

De tafel van Pam. De bundeling van de colums van Marcel van Dam in de Volkskrant De vele gezichten van de waarheid wordt door het vaste panel besproken. Van Dam is als gast aanwezig. Radio 1, 16.02-17.00u.

NRC Webpagina's
14 EN 15 MAART 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)