U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Dochter Soeharto in kabinet
JAKARTA, 14 MAART. De Indonesische president Soeharto heeft zijn dochter Siti Hardiyanti ('Tutut') Rukmana en zijn langjarige zakenpartner en golfvriend Mohammad ('Bob') Hasan benoemd tot ministers in zijn nieuwe kabinet. Tijdens een vanochtend op de nationale televisie uitgezonden presentatie van het nieuwe ministersteam bleek dat Soeharto zich weinig aantrekt van beschuldigingen van nepotisme en vriendjespolitiek.

'Landbouw wist van vleesfraude'
DEN HAAG, 14 MAART. Met medeweten van ambtenaren van het ministerie van Landbouw wordt er al anderhalf jaar lang gefraudeerd met de export van 'Nederlands' rundvlees naar Rusland. Dit berichten journalisten van het dagblad de Limburger en het tv-programma Netwerk.

Moord op Armeense vluchteling geschiedde in opdracht van Turkije
AMSTERDAM, 14 MAART. De Turkse geheime dienst (MIT) heeft in 1982 een Armeense vluchteling in Nederland laten vermoorden. Dat staat in het niet-openbare deel van het zogeheten Susurluk-rapport. De MIT stond ook achter acties tegen Armeniërs in Hengelo en Enschede.

'Clinton hielp om bewijsmateriaal achter te houden'
WASHINGTON, 14 MAART. De Amerikaanse president Bill Clinton zou hebben deelgenomen aan ,,een reusachtige onderneming om bewijsmateriaal achter te houden''. Dat zeggen de advocaten van Paula Jones, de vrouw die Clinton beschuldigt van seksuele opdringerigheid tegen haar.

Druk EU op leider Kosovo
EDINBURGH, 14 MAART. De EU-ministers van Buitenlandse Zaken gaan de leider van de Albanezen in de Servische provincie Kosovo, Rugova, verder onder druk zetten om zijn eis van een onafhankelijke staat te laten varen en om de uitnodiging voor overleg van de Joegoslavische president Milosevic te aanvaarden. In Pristina, de hoofdstad van Kosovo, hebben gistermiddag opnieuw tienduizenden Albanezen betoogd.

Boskalis staakt project Indonesië
PAPENDRECHT, 14 MAART. Baggeraar Boskalis heeft ten minste één project in Indonesië als gevolg van de financiële crisis in dat land gestopt. Een ander project zal binnenkort voor onbepaalde tijd worden onderbroken. Oorzaak is dat de Indonesische opdrachtgevers door geldgebrek geen betaling kunnen garanderen.

Geen convenant schoolsponsoring meer
ROTTERDAM, 14 MAART. De organisaties van schoolbesturen trekken zich terug uit het convenant over sponsoring dat zij een jaar geleden tekenden met staatssecretaris Netelenbos (Onderwijs). Ze zijn boos over een wetsvoorstel waarin de voorwaarden voor sponsoring van scholen zijn opgenomen.

Besluit over Schiphol na de verkiezingen
DEN HAAG, 14 MAART. De kans dat het kabinet voor de Tweede-Kamerverkiezingen van 6 mei een besluit neemt over de uitbreiding van Schiphol is erg klein geworden. Gisteren heeft het kabinet besloten nader onderzoek te laten uitvoeren naar de diverse opties.

Kok denkt niet aan bezuinigingen
DEN HAAG, 14 MAART. Premier Kok wil niet bezuinigen om recent gebleken tegenvallers in de uitgaven van het kabinet op te vangen. Hij denkt eerder aan andere verdeling van de bestaande uitgaven tussen de departementen.

NRC Webpagina's
14 MAART 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)