U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Is het 't geld, Jerry?'
Het aftellen voor de Allerlaatste Episode van de populaire sitcom Seinfeld is begonnen. Niet alleen duurt het nog maar 66 dagen voor de uitzending plaatsheeft, ook is al bekend dat de Laatste Aflevering op 8 april wordt opgenomen. De hype kent geen grenzen.



Arbeidsplaatsen weg bij eigenaar RTL4, RTL5 en Veronica
Bij de Holland Media Groep (HMG), eigenaar van RTL4, RTL5 en Veronica, zal een onbekend aantal arbeidsplaatsen verdwijnen. Dat schrijft de president-directeur van HMG, P. Porsius, in een brief aan het personeel. In de brief stelt Porsius dat kostenreducties ,,onontkoombaar'' zijn.



Uitgever tegen student die zich teksten toe-eigent
Op wetteksten berust in Nederland geen auteursrecht. Maar is het ook toegestaan wetteksten van een cd-rom van een uitgever te 'plukken' en op Internet te zetten? Die vraag staat centraal in een kort geding dat deze week diende voor de Haagse rechtbank.



De overheid heeft ook een taak op moreel gebied
Theo van Gogh mag het heil van de seksuele revolutie nog zo luidruchtig verkondigen, symbolen zoals hij zijn door de tijd ingehaald. Over een aantal jaren zijn ze ineengeschrompeld tot gemelijke conservatieven die dromen over de goede tijden van weleer.



Jules Verne in Eindhoven
Op 18 maart 1948, in een kring van 40 kilometer rond Eindhoven, konden Nederlanders voor het eerst televisiekijken, 'een der prachtigste geschenken die de techniek ooit in mensenhanden heeft gelegd'. Vijftig jaar later halen de makers de herinnering op aan die eerste uitzending en hun hooggestemde verwachtingen van het medium. 'De televisie zou de mensen dichter bij elkaar brengen.'




Programma's waarin het inrichten van huis en tuin centraal staat zijn de laatste tijd populair. Verschillende omroepen zenden klusprogramma's uit: Veronica heeft TV Woonmagazine, RTL4 Eigen huis en tuin en SBS6 Klussen met kijkers.

Dat laatste programma (zondagmiddag tussen 17.00 en 18.00 uur), met Myrna Goossen en Fokke van Alphen, werkt naar eigen zeggen 'met het publiek aan de verfraaiing van de woonomgeving', waarbij klussen aan de orde komen die de kijker zelf kan uitvoeren. Het maken van een ombouw voor een koelkast bijvoorbeeld, een speelrek voor kinderen, een bolderkar of een (niet erg mooie) kast met een 'junglelook'. Daarbij wordt onder meer aandacht besteed aan handige tips - al dan niet aangeleverd door kijkers. Bijvoorbeeld: wat te doen bij verrotte kozijnen en hoe zijn de kitresten in de badkamer makkelijk te verwijderen? Vele in de uitzendingen besproken klussen en tips zijn te vinden op de site van Klussen met kijkers die redelijk veel door doe-het-zelvers bezocht wordt. Sinds de opening in december vorig jaar werd er ongeveer een kwart miljoen hits geregistreerd. De klussen worden begeleid met verhelderende foto's, een overzicht van benodigde materialen en in een aantal gevallen een werktekening die gedownload kan worden. Nog niet alle klustips die in Klussen met kijkers aan bod komen, zijn terug te vinden op de site van het programma. Maar hier komt snel verandering in, aldus een woordvoerder. ,,De site was meer een experiment en sloeg min of meer onverwacht aan.''

(www.klussenmetkijkers.nl)

NRC Webpagina's
14 MAART 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)