U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :
ACTUALITEITEN

Netwerk. Thema-uitzending over exportfraude naar Rusland met vlees. Ned.1, 20.23-20.55u.

Hardtalk. Eerste aflevering van een serie gesprekken over de uitreiking van de Oscar-filmprijzen. In deze uitzending de 'beste regisseur' van vorig jaar Anthony Minghella (The English Patient) over wat het betekent om te winnen. Ook geeft hij zijn voorspellingen over de nominaties van dit jaar. BBC World, 20.30-21.00u.

Nova. Aandacht voor de financiële problemen bij de HMG-groep (RTL en Veronica) waar naar verluidt 200 banen zullen verdwijnen. Ook aandacht voor de verkiezingen aanstaande zondag in Armenië. Ned.3, 22.33-23.03u.

DOCUMENTAIRES

Timewatch. Herhaling van een documentaire over twee vrouwen die elkaar liefkregen in Berlijn tijdens WO II, maar wier liefde geheim moest blijven omdat de één getrouwd was en aanhanger was van nazi-Duitsland, en de andere een jodin. BBC2, 20.10-21.00u.

MUZIEK

2 Meter sessies. De Canadese gitarist/songwriter Bruce Cockburn speelt zijn fameuze protestsong If I had a rocket launcher en The Original Five Boys of Missisippi zingen a cappella hun gospelklassiekers Swing low, sweet Chariot en Just a closer walk with thee. Ned.3, 19.59-20.29u.

Rock Legenden. Muziekprogramma met portretten van de Rolling Stones, Joe Cocker en Jimi Hendrix. Duitsl.2, 00.05-2.35u.

SPORT

WK Schaatsen. Rechtstreeks verslag van de wereldkampioenschappen allround schaatsen in Heerenveen met de 500 meter mannen en vrouwen en de 5000 meter mannen. Met o.a. de schaatsers en schaatsters Ids Postma, Jelmer Beulenkamp, Rintje Ritsma, Bart Veldkamp (België), titelverdedigster Gunda Niemann, Tonny de Jong en Annamarie Thomas. Ned.2, 16.50-22.40u.

Sportpaleis De Jong. Interview met wielrenner Gert-Jan Theunisse die na een ongeluk verlamd raakte en nu weer op de fiets zit. Verder een bezoek aan de Londense voetbaltempel Wembley. Ned.3, 20.29-21.02u.

KUNST

Panorama vrijdag. Een gefilmd interview in New York met de Amerikaanse schrijfster Pearl Abraham over haar in het Nederlands vertaalde boek De vreugde der wet. Ook een portret van Eboman, winnaar van de NPS-cultuurprijs in 1996. Verder de architecten Sjoerd Soeters en Koen van Velzen over de meerwaarde van kleur voor een gebouw en de theatervoorstelling Mojo van het RO-Theater. Ned.3, 23.17-23.57u.

FILM

Overboard (Garry Marshall, 1987, VS). Moralistisch romantische komedie. Gefortuneerd leeghoofdje Goldie Hawn lijdt aan geheugenverlies. Wraaklustige timmerman Kurt Russell laat haar opdraaien voor zijn chaotisch huishouden en vier kinderen. Duitsl.1, 20.15-22.00u., nagesynchroniseerd.

Concorde - Airport '79 (David Loweel Rich, 1979, VS). Laatste deel van Airport-reeks is mechanische rampenfilm, gesitueerd in een Concorde tussen Washington en Parijs. Met Alain Delon, Robert Wagner, Susan Blakely, Sylvia Kristel. RTL5, 20.30-22.45u., onderbroken door reclame.

Three Musketeers (Stephen Herek, 1993, VS). Recente Disney-verfilming van vermaarde roman werd een internationale superflop. Film streeft authenticiteit na maar strandt op een totaal gebrek aan begrip voor zowel de 17de-eeuwse werkelijkheid als de 19de-eeuwse romantiek van Dumas. Met Chris O'Donnell als D'Artagnan, Kiefer Sutherland als Athos, Charlie Sheen als Artemis en Oliver Platt als Porthos. Veronica, 21.05-23.00u., onderbroken door reclame.

Bad Boys (Michel Bay, 1995, VS). Producenten van 'Top Gun' en de 'Beverly Hills Cop'-serie lieten een debuterende clip- en reclamespecialist een actiefilm regisseren over een undercoverduo van de narcoticabrigade van Miami, dat af moet reken met een Europese schruk. Lawaaiig vakwerk zonder een greintje persoonlijkheid. Belg.1, 21.30-23.29u.

Falling down (Joel Schumacher, 1993, VS). Michael Douglas geeft nonchalant verbeten gestalte aan een man die een spoor van terreur door Los Angeles trekt, uit woede over de lelijkheid en het onfatsoen van de grote stad. Pompeuze vormgeving ondergraaft het venijn van deze boze film. Met Robert Duvall als Douglas' positieve spiegelbeeld. Ned.1, 23.29-1.17u.

8 Millions Ways to Die (Hal Ashby, 1986, VS). Misdaadverhalen van Lawrence Block stonden model voor fragiel scenario van Oliver Stone over strijd die onkreukbare maar latent alcoholistisch rechercheur Matthew Scudder (Jeff Bridges) in Los Angeles aanbindt met Colombiaanse drugshandelaar Andy Garcia. Met Rosanna Arquette als verslaafd hoertje. SBS6, 23.35-1.35u., onderbroken door reclame.

The Neon Bible (Terence Davies, 1995, Engeland/VS). Regisseur van 'Distant Voices, Still Lives' en 'The Long Day Closes' verfilmde - compromisloos stijlvast en sereen - de roman van John Kennedy Tole over een benauwend milieu in de Amerikaanse bible belt van de jaren veertig, waar een mondaine, zingende tante (Gena Rowlands!) een verpletterende indruk maakt. Belg.2, 23.35-1.05u.

Juggernaut (Richard Lester, 1974, Engeland). Zie film-vooraf. BBC1, 1.15-3.00u.

All out (Thomas Koerfer, 1991, Italië/Frankrijk/Duitsland). Minder overtuigend mengsel van thriller, actie en romantiek over door politie en huurmoordenaars belaagde bankrover die de dochter van de bankdirecteur ontvoerd blijkt te hebben. Oorspronkelijk Engelsgesproken. Duitsl.1, 2.35-4.20u., nagesynchroniseerd.

The Rose (Mark Rydell, 1979, VS). Filmdebuut van Bette Midler, waarin zij als een naar Janis Joplin gemodelleerde popster ten onder gaat aan seks, drank en dope. Ook met Alan Bates, Harry Dean Stanton en Frederic Forrest. Duitsl.2, 2.35-4.45u., nagesynchroniseerd.

aanbevolen

NRC Webpagina's
13 MAART 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)