U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Ericsson legt mobiel netwerk in Nederland aan
ROTTERDAM, 13 MAART. Het telecommunicatiebedrijf Telfort gunt de opdracht voor de bouw van een mobiel netwerk in Nederland aan het Zweedse Ericsson. Ericsson moet het mobiele net van Telfort de komende zes tot twaalf maanden 'uitrollen'. De opdracht is omstreeks 400 miljoen gulden waard.

Zuid-Koreaanse president kondigt amnestie af
TOKIO, 13 MAART. President Kim Dea-jung van Zuid-Korea heeft besloten amnestie of strafvermindering te verlenen aan gevangenen en andere veroordeelden. In totaal profiteren 5,5 miljoen mensen van de amnestieregeling.

Noord-Korea mobiliseert leger
TOKIO, 13 MAART. Buitenlandse diplomaten in Pyongyang hebben te horen gekregen dat Noord-Korea donderdagnacht een volledige oorlogsmobilisatie heeft afgekondigd. In Zuid-Korea werd gezegd dat er sprake is van 'normale' oefeningen. Volgende week wordt in Genève een nieuwe ronde van vredesbesprekingen gehouden tussen de beide Korea's, de VS en China.

Noren verwijten Russen spionage
OSLO, 13 MAART. Noorwegen heeft gisteren vijf Russische diplomaten beschuldigd van spionage. Dit is bekendgemaakt door de Noorse ministers van Buitenlandse Zaken en Justitie. Een bezoek van de Noorse premier aan Rusland is in verband daarmee afgezegd.

Staatssecretaris Italië moet weg
ROME, 13 MAART. Het Italiaanse kabinet heeft vanmorgen besloten staatssecretaris Angelo Giorgianni van Binnenlandse Zaken tot aftreden te dwingen. Hij wordt ervan verdacht banden te hebben gehad met mafialeiders toen hij officier van justitie was in de Siciliaanse stad Messina.

Garantiefonds deurwaarders
ROTTERDAM, 11 MAART. De branche van gerechtsdeurwaarders krijgt een garantiefonds. Deelnemers aan het fonds kunnen er daardoor voor instaan dat het geld dat ze voor een cliënt incasseren ook daadwerkelijk op de goede bestemming komt. Volgens de Rotterdamse gerechtsdeurwaarder M.G. van Eck, een van de initiatiefnemers, is in de afgelopen twintig jaar driemaal een gerechtsdeurwaarderskantoor failliet gegaan.

Hogere winst voor Wolters Kluwer
AMSTERDAM, 13 MAART. De nettowinst van uitgeversconcern Wolters Kluwer is in het afgelopen jaar gestegen met 21 procent tot 579 miljoen gulden. Vooral de in 1996 overgenomen Amerikaanse juridische uitgeverij CCH presteerde boven verwachting.

NRC Webpagina's
13 MAART 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)