U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Winst Wolters stijgt 21 procent De nettowinst van uitgeversconcern Wolters Kluwer is afgelopen jaar gestegen met 21 procent tot 579 miljoen gulden. Vooral de in 1996 overgenomen Amerikaanse juridische uitgeverij CCH presteerde boven verwachting. Dat heeft het bedrijf vanmorgen bekendgemaakt.



Detective voor 48 uur
Je bevindt je in het Amerika van de jaren dertig, twee dagen voor de wetswijziging die de drooglegging ongedaan maakt. Privé-detective Jack Orlando heeft zich zoals gewoonlijk een gat in z'n kraag gezopen. Zijn leven, eens gevuld met avontuur en grote successen bestaat nog slechts uit goedkope whisky en nachtelijke tochten langs illegale cafés.



'Microsoft mag door met Windows 98'
Het Amerikaanse ministerie van Justitie staat Microsoft waarschijnlijk toe in zijn nieuwe besturingssysteem Windows 98 een zogeheten browser te integreren waarmee op Internet kan worden gesurft. Dat meldde gisteren The Wall Street Journal. Volgens het blad willen de mededingingsautoriteiten Microsoft wel dwingen een extra versie te ontwikkelen van Windows 98 waarin de browser, die nu Internet Explorer heet, niet is opgenomen. The Wall Street Journal citeert anonieme bronnen die nauw bij de zaak betrokken zijn. Het Amerikaanse ministerie van justitie beschuldigt het concern ervan een afspraak te schenden uit 1995, die Microsoft verbiedt afnemers van zijn besturingsprogramma te dwingen tot het kopen van andere Microsoft-programmatuur. Volgens de krant verzamelt het ministerie bewijzen om Microsoft meer ten laste te leggen dan alleen de schending van deze afspraak.




Cd's kopen op Internet levert soms voordeeltjes of verrassende vondsten op. Zijn cyber cd-winkels een nieuwe variant op het aloude postorderbedrijf of hebben ze meer te bieden?

Popjournalist Sietse Meijer ging op onderzoek uit en presenteert zijn vergelijkend warenonderzoek in de rubriek Link FM op de NRC Webpagina's.

Een credit card is onmisbaar bij het digitale winkelen en de vele muziekcatalogi blijken een Fundgrube van vergeten artiesten en oude nummers.

(www.nrc.nl)

NRC Webpagina's
13 MAART 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)