U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Onrust bij RTL over sanering tv-nieuws
Bij de redactie van RTL Nieuws is grote onrust ontstaan over voornemens van de Holland Media Groep (HMG), eigenaar van RTL4, RTL5 en Veronica, om fors te bezuinigen op de kosten van de nieuwsuitzendingen. Een nog onbekend aantal arbeidsplaatsen zou daarbij ter discussie staan. Ook circuleren er plannen om de nieuwsuitzendingen te concentreren op het binnenland en de buitenlandse correspondenten van de nieuwsrubriek af te stoten.



Juridisch gevecht om wetteksten op cd-rom bij rechter
Op wetteksten berust in Nederland geen auteursrecht. Maar is het ook toegestaan wetteksten van een cd-rom van een uitgever te 'plukken' en op Internet te zetten? Die vraag staat centraal in een kort geding dat gisteren diende voor de Haagse rechtbank.



Bedrijfswinsten houden de beurs op hoog peil
Reed Elsevier kwam vanochtend met mooie cijfers. Dat had in Amsterdam gevolgen voor de koers van Elsevier, dat zeventig cent steeg naar 34,40 gulden. Door het positieve bedrijfsnieuws van de afgelopen weken blijft de AEX tegen de grens van 1100 punten aanleunen.



Breuk met Wolters overviel Elsevier-voorzitter Bruggink
Vandaag presenteerde Reed Elsevier meevallende winstcijfers. De kater van de mislukte fusie met Wolters Kluwer is bij bestuursvoor- zitter Herman Bruggink echter nog niet verdwenen.



Winst van Reed Elsevier verrast beurs
Het Brits-Nederlandse uitgeversconcern Reed Elsevier heeft vanmorgen de beurs verrast met een meevallende winstontwikkeling over 1997. In guldens gerekend steeg de nettowinst met 22 procent van 1.589 miljoen gulden tot 1.940 miljoen gulden. Per aandeel gerekend steeg de nettowinst met 21 procent tot 1,37 gulden.



Elsevier-Kluwer en hun verloren balans
Wat dacht bestuursvoorzitter Cor Brakel van Wolters Kluwer toen hij een grotere hap uit de fusiekoek opeiste van zijn counterpart Herman Bruggink van Reed Elsevier? Dit wordt breken? Of meende hij echt dat Reed Elsevier overstag zou gaan in haar drang de fusie koste wat kost door te zetten?



De wekelijkse soufflé van HP
Wat is het schrijversleven toch mooi deze week. Zó veel aandacht, zó veel erkenning. Dat mag ook wel, na een jaar creatief tekstverwerken in kelder of zolderkamer. Dan komt de beloning: het Boekenbal.



Eeuwig leven in computers
Wat is de invloed van allerlei nieuwe technologieën op het menselijk lichaam? Zullen mensen op den duur net als dieren gekloond worden of chips ingebouwd krijgen om beter te functioneren?




Platenhoezen ontworpen door striptekenaars of met een stripverhaal erop en soundtracks die zijn gebaseerd op een stripverhaal: ze zijn bijeengebracht op de site van een enthousiaste strip- én muziekverzamelaar. Op de site zijn zo'n 1500 hoezen te vinden, waaronder werk van Kuifje-tekenaar Hergé, Joost Swarte en Peter Pontiac. ,,Bijna elke goede striptekenaar heeft wel een platenhoes ontworpen'', aldus de verzamelaar. (www.xs4all.nl/~ronaldk/)

NRC Webpagina's
12 MAART 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)