U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Reserves VVD over Italië in muntunie
DEN HAAG, 12 MAART. De VVD blijft afwachtend over Italiaanse deelname aan de Economische en Monetaire Unie, ondanks de toezegging van de Italiaanse minister van Financiën Ciampi dat Italië de overheidsfinanciën versneld zal saneren. Maar VVD-minister Zalm (Financiën) zegt in een interview met NRC Handelsblad dat hij ,,enorm opgelucht'' is over de Italiaanse plannen.

Albanezen blijven weg bij gesprek met Servië
PRISTINA, 12 MAART. Albanese politici hebben zich vanochtend in de hoofdstad van Kosovo, Pristina, niet laten zien bij de besprekingen waartoe de Servische regering hen had uitgenodigd. De Servische delegatie stond onder leiding van de Servische vice-premier Radko Markovic.

Gouverneur van Japanse centrale bank stapt op TOKIO, 12 MAART. De gouverneur van de Japanse centrale bank heeft vandaag zijn ontslag aangeboden wegens een corruptieschandaal. Justitie arresteerde gisteren een hoge functionaris van de bank op verdenking van het doorspelen van vertrouwelijke informatie aan banken. Mariniers klaar voor

VN-taak in Westelijke Sahara
DEN HAAG, 12 MAART. Nederland is bereid binnenkort 230 mariniers bij te dragen aan een Deens-Nederlandse VN-eenheid die in de Westelijke Sahara moet toezien op een referendum over de onafhankelijkheid van dat gebied.

Palestijnen in Hebron beschoten
HEBRON, 12 MAART. De Israelische politie heeft vanmorgen geschoten op een menigte demonstrerende Palestijnen in Hebron op de Westelijke Jordaanoever. Daarbij zijn volgens ooggetuigen ten minste zeventien Palestijnen gewond geraakt. De Palestijnen protesteerden tegen het optreden van het Israelische leger in de stad. Dinsdag schoten Israelische soldaten drie Palestijnen in een busje dood.

Chinese minister Qian treedt af
PEKING, 12 MAART. De Chinese minister van Buitenlandse Zaken, Qian Qichen, heeft vandaag bekendgemaakt te zullen aftreden. ,,Mijn werk is erg zwaar en ik ben er te oud voor geworden'', aldus de 70-jarige minister.

Deense coalitie wint verkiezingen
KOPENHAGEN, 12 MAART. De Deense regeringscoalitie van sociaal-democraten en radicalen heeft gisteren de parlementsverkiezingen met de kleinst mogelijke meerderheid gewonnen. Poul Nyrup Rasmussen kan daardoor aanblijven als premier.

Beter resultaat Reed Elsevier
AMSTERDAM, 12 MAART. De nettowinst over 1997 van het Brits-Nederlandse uitgeversconcern Reed Elsevier is in guldens gerekend gestegen met 22 procent, van 1,59 tot 1,94 miljard gulden.

Winst NS hoger
DEN BOSCH, 12 MAART. De nettowinst van de Nederlandse Spoorwegen bedroeg over 1997 164 miljoen gulden, een stijging van 59 miljoen ten opzichte van het voorgaande jaar.

NRC Webpagina's
12 MAART 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)