U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Restricties voor omroepen
De publieke omroepen kunnen niet onbelemmerd nevenactiviteiten ontplooien. Het Commissariaat voor de Media tracht duidelijkheid te scheppen.



Fusies: we proberen het en we kijken hoever we komen
Reed Elsevier en Wolters Kluwer bliezen een aangekondigde fusie af. De schuld van Brussel, zeiden ze. Of de Europese Unie instemt met grootschalige fusieplannen valt alleen te ontdekken via 'trial and error'.



Filmacteur Lloyd Bridges (85) overleden
In zijn huis in Los Angeles overleed gisteren op 85-jarige leeftijd



Groei HMG blijft achter bij verwachting
Holland Media Groep (HMG) heeft een stroef jaar achter de rug. Door de tegenvallende samenwerking met TV10 en aanzienlijk hogere lasten bleef de groei achter bij de verwachtingen. De exploitant van RTL4 en -5, Veronica, Veronica FM en Holland Media House heeft voor dit jaar ,,ingrijpende kostenreducties en drastische veranderingen'' op de agenda staan.



Porno zonder uitverkoop
Drie Duitse commerciële televisiestations wagen zich aan zogeheten 'erotische' programmering: Pro Sieben, RTL2 en Vox. Opvallend is dat Duitslands belangrijkste commerciële stations, RTL Television en Sat Eins, zich er tegenwoordig verre van houden. Zij hebben in de eerste jaren van hun bestaan, eind jaren tachtig, zich beide bezondigd aan de introductie van het Tiroler genre op de Duitse beeldbuis. Maar die tijd is voorbij: seks is alleen nog voor zenders die voor hun kijkersaandeel moeten vechten.




Zwevende kiezers kunnen vanaf vandaag terecht op de Verkiezingssite, waar een computerprogramma stemadvies geeft. De StemBox van het IT-bedrijf Bolesian bevat de partijprogramma's van de VVD, PvdA, CDA, D66 en GroenLinks en stelt een aantal vragen over o.a. criminaliteit, milieu en werkgelegenheid. Er worden 44 vragen in 12 categorieën gesteld. Het stemadvies wordt desgewenst voorzien van een toelichting.

(www.verkiezingen.net)

NRC Webpagina's
11 MAART 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)